Instabank ble etablert som en heldigital bank høsten 2016, med drift rettet mot de nordiske markedet. Etter mindre enn fire år har de 50.000 kunder. Instabank ble kjøpt opp av Lunar i april 2022 til en aksjekurs på 3,75NOK / aksje.

  • Merkevarestrategi
  • Identitet og design 
  • Posisjoneringsstrategi
  • Langsiktig vekststrategi
  • Kundereiseanalyse 
  • Lanseringstrategi
  • App design av mobilbank
  • Fremtidsanalyser 
  • Årlig oppfølging 

Et solid grunnlag

Å bygge opp en bank fra bunnen av er ingen enkel oppgave, spesielt i et mettet marked i en tid fenomenet “fintech” ble et stadig mer etablert konsept. Grunnleggerne av Instabank hadde en klar oppgave til The Brand Project: å hjelpe dem å bygge et solid grunnlag for en ny, innovativ og banebrytende forbrukerbank som omfavner endring og setter standarden for forenkling, innovasjon og kundefokuserte produkter og løsninger.

Innsikt i landskapet

Kunder har generelt en mistro til finansielle tilbydere. Innsikt viser at mistroen går hånd i hånd med en dårlig kundereise, kompliserte produkter og relative svake tilbud av kundeservice. Tanken om forenkling virket glemt i en industri basert på eldre systemer og modeller for kundekontakt og kundeservice generelt.

Det offentlige landskapet er regulert og begrenset. Det sikter etter å kontrollere nichebanker, redusere makten til de store bankene, og muliggjøre teknologi og åpenhet for å skape plattformer for bedre beslutningstaking og redusert risiko i industrien og for deres kunder.

Vekst gjennom fokus på posisjon og merkevareopplevelse

Sammen med grunnleggerende, skapte vi en holistisk merkevarestrategi for banken og definerte ønsket posisjonering som en kundefokusert fintech-aktør i et marked med høy konkurranse. De skal vokse ved å forenkle banktjenester og tilby de beste brukeropplevelsene på markedet. Navnet Instabank ble etablert og identitet ble lansert. Deres mål om å hjelpe deres kunder nå både store og små ambisjoner, er fremtredende i deres løfte: “Vi tenker ikke som en bank, vi tenker som deg.”

Gjennom innovative løsninger, strategiske partnerskap, og en (merkevarestyrt) vekst- og kompetansestrategi, ble Instabank den raskest voksende nye banken i Norge. Snart fire år senere, er Instabank en etablert tilbyder av finansielle tjenester i Norge, Sverige og Finland og vil snart åpne opp for tjenester i Tyskland og resten av Europa. I 2020 var Instabank for første gang større utenfor Norge enn hjemme.

The Brand Project jobber fremdeles med ledergruppen på strategiske prosjekter innen bedriftsutvikling, produktutvikling, prototyper, og merkevare-styrte transformasjoner for å forbedre og utvikle bedriften mot å lede veien for neste generasjons forbrukerbank.

Verdiskapning

Siden etableringen i 2016 har Instabank opplevd vekst år for år i alle markeder. Tre år senere var banken en etablert leverandør av finansielle tjenester i Norge, Sverige og Finland. I 2020 var Instabank for første gang større i utlandet enn hjemme.

I de første månedene av 2022 ble Instabank kjøpt opp for 1,3Mkr av den danske digitalbanken Lunar. Dette avslutter den imponerende merkevarestyrte vekstreisen til banken, da Instabank-merket blir til Lunar innen 2022. The Brand Project er stolte av å ha vært en integrert del av denne merkevarereisen – helt fra begynnelsen til dens vellykkede slutt.