I forbindelse med lanseringen av Mercedes-Benz nye C-Klasse valgte bilmerket å tilby en annerledes måte å prøvekjøre bil på. I stedet for å lokke folk til bilbutikken, laget de en kjøretur på to av Europas mest spektakulære bilveier – Atlanterhavsveien og Trollstigen, med Oculus Rift virtual reality-briller fra SAS Business Lounge på Gardermoen.

- Vi vet at den beste måten å overbevise potensielle kunder er å la dem prøve bilene selv. Så hvordan friste personer som til nå ikke har vært nysgjerrige nok på Mercedes-Benz til å besøke en fysisk forhandler? Jo, vi møter dem der de er, og byr på en virtuell opplevelse de sent vil glemme. En opplevelse der interiøret i nye C-Klasse står i sentrum og der merkevaren Mercedes-Benz er avsender, forklarer kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge, Christoffer Nøkleby.

Det er Starcom som har laget det kreative konseptet.

Over 1000 personer testet den nye bilmodellen i løpet av den fire uker lange kampanjen og opplevelsen fikk pressedekning i flere enn 40 ulike medier. Prøvekjørerne var godt fornøyd med den virtuelle prøvekjøringen, og opplevelsen ga sterke utslag på merkevaremålinger i etterkant av kampanjen.

 

Premium Destinations from Starcom Norway on Vimeo.

 

Involverte:

Jon Axel Nævestad, rådgiver

Peder Mittet, strategisk support

Endre Løvaas, kreatør

Sindre Holme, kreatør

Ole J. Barbo, innsikt

Andrè Strand, performance planner

Marianne Orderud, ansvarlig hos SAS

Hallvard Bratberg, ansvarlig hos SAS

Christoffer Nøkleby, ansvarlig hos Mercedes-Benz

Stine K Hellem, ansvarlig hos Mercedes-Benz

Randi Løken, ansvarlig hos Mercedes-Benz

 

Making View, filmproduksjon