Kvikk Lunsj har siden 1937 vært en trofast følgesvenn på mang en skitur. Freias salgsstatistikk viser at omtrent 75% av sjokoladens totale salgsvolum er konsentrert til ”vintersesong”, konsentrert rundt perioden vinterferie - påske. Dette er en vanskelig periode å øke salget, men hva om vi startet vintersalget litt tidligere?

Helt i begynnelsen av januar 2015 lanserte vi den salgsdrivende kampanjen ”Vinn Norges fineste vintereventyr” nettopp for å starte sesongen litt tidligere i år.

Turene i fokus

Kampanjen var et samarbeid med Hvitserk, som er Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser. Turene man kunne vinne under kampanjen gikk til eventyrlige steder i vårt vakre land, som Svalbard og Jostedalsbreen.

- Vi tenkte at det som best ville få folk til å delta i “Vinn Norges fineste vintereventyr” var nettopp vintereventyrene. Derfor valgte vi å la Hvitserk sine guider fortelle om turene, akkompagnert av bilder og filmklipp, for å vise hva vinnerne kunne vente seg av fantastiske opplevelser. Alle andre medieflater og materiell ledet fram til disse for-guidede turene, sier Carl-Erik Conforto, kreatør i SMFB.

Etter Kvikk Lunsj sin vellykkede høstkampanje, som engasjerte svært mange i sosiale medier, ble det gjort erfaringer som ble tatt med tilbake til det kreative arbeidet.

- Vi vet at vi med merkevaren Kvikk Lunsj engasjerer turglade nordmenn i sosiale medier. Erfaringer herfra ble brukt inn i både det kreativt arbeid og uttaket til SMFB Engine. Dette gjorde at vi løftet innhold til egne og fortjente kanaler til et nytt nivå i denne kampanjen, sier Beathe Stangeland Eide, Account Director i SMFB. 

For nettopp innhold var den store satsningen i denne kampanjen. Hele 16 filmsnutter med turtips og fire dokumentarfilmer ble laget til YouTube og Facebook.

Enda en suksess

Brand Manager for Freia Countlines i Mondelēz, Marthe M. Leistad, kan fornøyd oppsummere kampanjen;

-  Å vokse i en sesong hvor vi allerede er sterke, er en solid utfordring. Det gode samspillet med alle produktvariantene, en tydelig og sterk on-pack, relevante premier for merkevaren og ikke minst en kampanje med innhold som ga en god link til Kvikk Lunsj – ble nøkkelen til suksessen. Volumet i kampanjeperioden økte med over 7%, og i verdi hele 15,5%. En solid vekst i prosent, i en utfordrende og vanskelig periode for vekst.   

Se dokumentarfilmene om destinasjonene man kunne vinne:

Topptur med Hurtigruten (https://www.youtube.com/watch?v=UY7orH-DWxE)

På ski over Jostedalsbreen (https://www.youtube.com/watch?v=ExfBjJx5WQM)

Hundekjøring på Svalbard (https://www.youtube.com/watch?v=OMTEsrSw6xQ)

På ski over Finnmarksvidda (https://www.youtube.com/watch?v=S4BZGi1cgkM

Byrå: SMFB

Kreativt team: Carl-Erik Conforto og Stig Bjølbakk

Konsulent: Beathe Stangeland Eide

Prosjektleder: Vibeke Wiedswang

Digital konsulent: Christoffer Lorang Dahl

Grafisk design: Fredrik Gunstad, Magnus Snickars og Stina Norgren 

Motion Graphics: Arnar Halldorsson

Community Management: SMFB Engine

Kunde: Mondelēz

Fredrik Gjersøe, Senior Brand Manager

Marthe M. Leistad, Brand Manager Freia Countlines  

 

Filmproduksjonsselskap: Babusjka

Webproduksjonsselskap: Brains & Coffee og SMFB Factory

Mediebyrå: Vizeum