Nordmenn elsker sjokolade, og her til lands er det sjokoladeplatene som veier 200g de absolutt mest populære. Mestselgende og nordmenns absolutte favoritt er Freia Melkesjokolade.

Da vi skulle i gang med den siste kampanjen vår for 200 grams Melkesjokoladeplatene, fikk vi anledning til å benytte en ny formplate som gjorde det mulig å fjerne en rute fra hver eneste plate, uten å redusere mengden sjokolade. Med andre ord, en mulighet til å bruke selve produktet for å skape oppmerksomhet og involvering hos forbrukerne i butikk.

Vi utviklet derfor et konsept som fokuserte på jakten på den manglende sjokoladebiten. På innsiden av alle sjokoladepapirene trykte vi unike koder, som gav en mulighet til å åpne en ”digital safe” på freiamelkesjokolade.no. Med rett kode kunne man vinne én av 10 finaleplasser, som igjen gav sjansen til å vinne én av tre ekte gullbiter spesiallaget av gullsmeder hos David Andersen.

«Vi ville gjøre noe som folk la merke til og var selvfølgelig spente på mottakelsen når vi endret noe så ikonisk som selve sjokoladeplaten. Ambisjonene var å lage en kampanje som engasjerte og samtidig resulterte i gode salgstall”, forteller Nina Skotte, Markedssjef i Freia.

For salgsmålene på akkurat denne kampanjen var høyere enn noen gang tidligere, og budsjettene lavere. Til tross for dette ble hele 751 532 unike koder funnet i sjokoladepakninger og testet på freiamelkesjokolade.no. Engasjement var enormt også i sosiale medier, og resulterte i den høyeste aktiviteten på Freia sine Facebooksider noensinne. Til slutt stod det igjen 3 veldig glade vinnere, med hver deres manglende sjokoladebit i ekte gull.

”Hele 9 av 10 sjokoladeplater som selges i norsk handel er fra Freia, og vi har over 75% markedsandel i segmentet. Med kampanjen lykkes vi sammen med SMFB å skape ytterligere vekst for hele vår sjokoladeplate-portefølje, ikke minst med et salgsløft på 12,4% av vår 108 år gamle merkevare Freia Melkesjokolade, sammenlignet med året før. Vi har også sett et tydelig engasjement fra forbrukerne og økte vår Brand Health signifikant sammenlignet med fjoråret» avslutter Nina Skotte.

Se casefilm her: http://vimeo.com/107598676

 

Involverte: Mondelēz, SMFB, SMFB Engine, SMFB Factory, Unfold, Motion Blur og Vizeum