Kvikk Lunsj har alltid oppfordret forbrukerne til å legge ut på tur og kommet med gode råd på veien, og har i en årrekke hatt et godt samarbeid med DNT. På 60-tallet ble fjellvettreglene trykket på emballasjen, og like til i dag har baksiden av Kvikk Lunsj blitt brukt til å formidle turtips. For Kvikk Lunsj og DNT var det naturlig å ta dette samarbeidet enda et steg videre med Friluftslivets år 2015 som ramme. 

Høsten 2015 lanserte Freia og SMFB konkurransen ”Et eventyr i den norske fjellheimen» for Kvikk Lunsj. Premiene var flotte fotturer med guide og overnatting levert av DNT, og hadde det til felles at de alle er fotturer som i utgangspunktet er tilgjengelige for oss alle. Konkurransen og fjellheimen i seg selv ble promotert med utgangspunkt i en film. Filmen viste det ekte eventyret ved å la oss følge en person som opplever en litt annerledes fjelltur. Filmen har bildene man er vant til å se fra Kvikk Lunsj og DNT, men satt i en mer hverdagslig kontekst og pakket inn med humor.

Vi er veldig fornøyd med kampanjen. Den promoterer den norske fjellheimen og bekrefter vår posisjon og rolle som tursjokoladen, samtidig som vi vrir litt på klisjeen. Kampanjen ga Kvikk Lunsj en flott økning på + 12% i verdi mot samme kampanjeperiode (10.aug – 1.nov) i fjor.” Marthe M. Leistad, Brand Manager Freia Countlines i Mondelēz. 

Involverte: SMFB, SMFB Engine, SMFB Factory, Folke Film (regissert av Filip Nilsson), Convert, Vizeum og Mondelēz