Flisekompaniet er en landsdekkende kjede som tilbyr et bredt utvalg av varer og oppussingsprodukter til både inne- og uteområder. Flisekompaniet har 33 utsalgssteder fra Alta i Nord til Stavanger på Sør- Vestlandet. Vi i Sempro har hatt gleden av å jobbe med Flisekompaniet og deres digitale strategi, performance og annonsering på nett, over flere år.

I deres bransje møter de flere tunge konkurrenter med store ressurser til markedsføring. I tillegg jobber de med produkter som de fleste kunder ønsker å se på nært hold, og ofte ta og føle på.

UTFORDRINGEN

Hvordan skape vekst på allerede svært gode resultater, med stadig økende konkurranse på nett? Hvordan ivareta den gode kundeopplevelse online og offline, samtidig som man dreier fokus til en mer konverteringsoptimalisert strategi? 

Les mer om hva som ble gjort for å skape resultatene på vår nettside

I en bransje med svært sterk konkurranse i Googles søkeresultat (SERP), og “tøffe budrunder” i Google ads på viktige nøkkelord ville vi se på hvordan vi kan bruke Google ads, SEO og sosiale medier i kombinasjon, for å øke trafikk til fysisk og online butikk.

Konkrete mål: Øke omsetning i nettbutikk fra Google Ads, organisk og SoMe med minst 40% de neste 4 måneder, uten tilsvarende økning i budsjett. Hva kan man få til om kunde og byrå går "all-in" sammen?

Hva ble gjort
I planleggingen av kampanjene for 2019 var det tydelig for vårt dedikerte Flisekompaniet-team, at vi først burde sørge for at de som var lengst nede i kjøpstrakten faktisk konverterte til salg på nettsiden, i større grad enn i dag.

Kontoen var allerede svært godt drevet, men man kan alltid finne elementer å «tweake» eller gjøre enda bedre. I tillegg er innovasjonstakten til Google og Facebook svært høy, slik at vi kunne utnytte nye løsninger og ny innsikt. Mer om hva som ble gjort på sempro.no.

 

RESULTATER

Økt omsetning totalt, for nettbutikken, siste 4 måneder av 2019 (mai-august).
Google ads omsetning endte opp 133% (trafikken opp med 80%).
Google organisk omsetning opp 58% (trafikk opp 61%).
SoMe omsetning opp 71% (trafikk opp 5%).
Med disse resultatene skulle man nesten tro at antall som går fysisk til butikk og handler ville gått ned, men økning i antall Store visits målt via Google, i samme periode, viser en økning på 56%.