Nordmenn er verdensmestere i å pante, og undersøkelser viser at de fleste er fornøyd med panteordningen. Likevel forsvinner det cirka 150 millioner panteflasker og bokser i restavfallet hvert år, og de yngste er den gruppen som kommer dårligst ut.

– Det er fortsatt viktig å minne folk på at det er smartere å pante. Det å beholde tomflaskene i kretsløpet, gjør at vi sparer enorme mengder energi, sier kommunikasjonsdirektør i Infinitum, Randi Haavik Varberg.

For å få frem at det er smartere å pante, ble det bygget en badeflamingo og et trommesett av tomflasker. Bakgrunnen for ideen er enkel:

– Tomflasker er fine ting, men de kan ikke brukes til alt. I bunn og grunn er det bare én fornuftig ting å gjøre, og det er å pante dem, forklarer Sindre Holme, som er kreatør i Nucleus.

Kampanjen ble lansert 1. mai og er laget i samarbeid mellom Infinitum og Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS (RfD).

Filmene er produsert av Sølvsuper med Nils Petter Mørland på regi.

Trommesettet og badeflamingoen er bygget av Jan Rune Blom, som blant annet har bygget modellene til flere av Flåklypa-filmene.

Se filmene HER og HER