Hvordan fornye en merkevare i møte med drastiske endringer i detaljhandelen?

 

Utfordring

Narvesen er en convenience-kjede med mer enn 350 butikker i Norge. Kjeden server 200.000 kunder hver dag og tilbyr små og kjappe transaksjoner, fra kaffe og konfekt til magasiner og kinobilletter.

Det har gått 25 år siden sist Narvesen investerte i sin egen merkevare. Selv om de fortsatt har en sterk posisjon, forandrer ting seg fullstendig innen en bransje dominert av og redefinert av spesialister, rabattkjeder og netthandel. Mission fikk oppdraget med å vurdere situasjonen og komme med anbefalinger som skulle løfte merkevaren opp og frem.

Vi kom fram til at Narvesens eget innarbeidede formål om å være «Et lyspunkt i hverdagen» var et verdifullt premiss og en sterk grunnmur å bygge videre på. Dessverre har denne tankegangen vært forsømt, og vi ønsket derfor å blåse nytt liv i formålet. Rask tilgjengelighet er blitt en viktig luksusvare i vår tidshungrige verden. Dette er Narvesens styrke, og vi trengte å revitalisere dette for folk flest.

Narvesen: Narvesen-identitet. Laget av Mission.

 

Løsning

Så hvordan pleier man kunderelasjoner kjappere enn det tar å kjøpe en pakke tyggegummi? Vi har utviklet et konsept som heter ”Flyt”, som henvender seg direkte til kundenes behov. Konseptet Flyt gir stor produktbredde, fristende valgmuligheter, enkel bevegelse i lokalet og raske transaksjoner. Flyt er som en frisk vind, vanskelig å ta på, men den kan føles overalt – visuelt, fysisk og ved hjelp av god service.

Som en del av vår fornyelse av butikkonseptet, trengte vi å ta tak i merkevareidentiteten, et ikon norske gater. For å videreføre arven fra Narvesen, fortsatte vi å bruke den lett gjenkjennelige N-en, men bearbeidet den slik at den harmonerte med flyt-prinsippet. En svært viktig del av identiteten vil være skiltingen, så vi anstrengte oss for å balansere det nye uttrykket opp mot behovet for å være godt synlig i et uoverskuelig antall omgivelser.

 

Narvesen_Identity_Logo_Helix_Mission

 

 

 

En mer moderne fargepalett ble introdusert, med toner som endrer seg gjennom spekteret, noe som reflekterer Narvesens variasjon og tilgjengelighet natt som dag. Typografi, layout og fotostil ble samordnet for å gi en allsidig identitet som er kapabel til å markedsføre nybrygget kaffe den ene dagen og siste nummer av Interiørmagasinet dagen etter. Den nye identiteten bidrar til en opplevelse som påvirker hvert eneste kontaktpunkt med kunden, fra smarttelefoner til fysisk butikk – følelsen av å være i flyt skal merkes overalt, hver gang.

 

 

 

Levert

Kundeanalyse
Redesign av identitet
Identitetssystem
Skiltsystem og wayfinding
Kampanjer
Emballasje
Uniformer
Prototyper
Interiør

 

 

 

 
 

 

“Vårt samarbeid med Mission har tilført oss et nytt fokus og en spennende fremdrift. Resultatet er en mer positiv kundeopplevelse, en klar ledelse og sterk vekst.”

Stian Breivik – Markedssjef, Narvesen

 

Narvesen_Identity_IdentityManual_Mission

 

 

 

 

Resultat

Kundebarometeret til Handelshøyskolen BI har målt kundetilfredshet og lojalitet i over 20 år, og omtrent 9.200 mennesker deltar i undersøkelsen. Her fikk Narvesen en klar førsteplass i kioskkategorien. Den nye merkevareidentiten rulles nå ut i 350 kiosker i Norge, og det er bare å glede seg.

Les mer om dette prosjektet på Mission nettsider.