Point of purpose introduserer begrepet formål (på engelsk: purpose) som en av de grunnleggende årsakene til at noen merkevarer opplever suksess mens andre strever. Boken fungerer som en veiledning for å tiltrekke seg investorer, skape effektive arbeidsplasser, bygge en positiv bedriftskultur, motivere dyktige ansatte og engasjere kunder. I en verden med stadig større konkurranse er det å implementere et gjennomtenkt formål kanskje det viktigste ledere kan gjøre for å vekst.

I kjernen av merkevaren bor formål

I kjernen av merkevaren finner du merkevarens formål. Dette bør være det sentrale punktet som alt annet vokser ut fra. Formålet påvirker helsetilstanden til selskapet på alle områder.

Purpose i brandingFormål er selve kjernen i merkevaren.

Formål eksisterer i et hvert selskap, og med et sterkt formål i bedriftens kjerne skaper du sterkere og mer tiltalende opplevelser. Point of purpose er derfor et viktig redskap for alle som ønsker å bygge merkevarer som kommuniserer effektivt, merkevarer som skal leve lenge. De mest suksessfulle bedriftene forstår at de skal tjene mange interessenter. Selskaper som på en autentisk måte kan samhandle med investorer, ansatte og kunder takket være ett formål som disse gruppene kan samles om, er mer attraktive, engasjerende – og mer lønnsomme.

Branding - purpose - companiesAnnweilers bok Point of purpose er tilgjengelig på Amazon.com og hos norske bokhandlere.

Point of purpose avslører Bård Annweiler sammenhengen mellom formål og lønnsomhet, og med dette åpnes et nytt univers av muligheter opp. For virkelig å kunne vokse på fornuftig vis, må selskaper lære seg å kommunisere med alle slags mennesker på en ektefølt og oppriktig måte. Tradisjonell merkevarebygging har normalt handlet om estetikk og markedsføring som skal appellere til kunden. I dag dekker branding et mye bredere felt. Det dekker alt fra intern bedriftskultur til forholdet til investorer, og på et nivå som går mye dypere og er mer meningsfullt enn tidligere.

«Alt en merkevare sier og gjør, springer ut fra selskapets kjerne. Identiteten, posisjoneringen, kommunikasjonen, produktene og hvert eneste kontaktpunkt er hentet fra denne sentrale ideen. Et sterkt formål er selve fundamentet for sterke merkevarer.»

Et meningsfullt formål leder til styrke og motstandsdyktighet. Når det oppstår motstridende meninger og konflikter, er det selskapets formål som bør avgjøre utfallet. Hver gang noen er usikre på om de kan ta en risiko, er dette sikkerhetsnettet. Hver gang ting blir vanskelige, er det formålet som får ansatte til å gjøre det lille ekstra. I århundrer har formål inspirert til store ting. Det er derfor oppdagelsesreisende har krysset hav, mennesker har reist til månen og hvorfor vi hjelper folk som er i nød. Et forankret formål er nøkkelen til suksess i tider med store endringer og høy grad av innovasjon.

Mission Designbyrå
Bård Annweiler med boken Point of purpose

Hvorfor trenger næringslivet å bry seg med formål?

De mest suksessrike selskapene i vår moderne verden forstår at de skaper merkevarer som må forholde seg til mange forskjellige interessenter. For å kunne vokse må selskaper lære seg å kommunisere på en autentisk måte med alle typer mennesker. Bård Annweiler mener bestemt at formål er det viktigste verktøyet for å få det til.

Les mer om boken Point of purpose og kjøp her.

Denne saken ble først omtalt på Mission sine sider.