Den unike anti-konferansen skapte møteplasser og diskusjon i mindre grupper, fremfor å arrangere foredrag i store saler. Huddle var en hel dag med rundt 25 møter og en rekke sideaktiviteter, fra programmering og vinsmaking til VR, AR og MR.

Morgendagens TV

Morten Micalsen, CEO i MTG TV, erklærte tidlig i møtet om morgendagens TV betalingsmurens død. Han mener det må være mulig å gi seerne en reell mulighet til å velge mellom å se innhold gratis mot at det vises reklame, eller å betale for innhold.

Micalsen poengterte at TV har gått fra å bestemme hva du ser, til at du selv bestemmer hva du vil se.

Dette førte til en omfattende debatt om behovet for engasjerende, egenprodusert innhold.

Skam er Norges kanskje største TV-suksess det siste året. Det er ikke en idé som oppsto over natta. Håkon Moslet, leder av NRK Ung, kunne fortelle at produksjonen som har tatt både yngre og eldre med storm det siste året, er resultatet av ti år med metodisk jobbing. Det handler om kultur og ledelse.

På møtet etterlyste Helje Solberg, redaktør i VGTV, innovasjon også hos annonsørene. Hun mener at mediene i stor grad har tatt steget inn i fremtiden og tilrettelagt for nye måter å konsumere innhold på, men at annonsørenes historiefortellinger må henge med i svingene. 

I workshoppen om musikksamarbeid satte artisten Maya Vik stemningen ved å dele en av sine nye, ikke-utgitte låter med de som var tilstede. Det startet en god dialog og ideutveksling om hvordan sanger kan brukes som stemningsskapere i reklamefilmer.

Musikken er viktig i reklamefilmer. Musikkvalget i reklamefilmen din kan faktisk være avgjørende for om merkevaren din blir elsket - eller forkastet.

Både Mona Fimreite i Phonofile, en av de store digitale musikkdistributørene, og Maya Vik var opptatt av verdien som ligger i langsiktige, gjensidige samarbeid. Det er viktig å sikre at både annonsørens behov og artistens kunstneriske integritet blir ivaretatt.

Vi snakket også om hvordan samarbeid med artister kan gi økt synlighet for merkevarer.  

Delingsøkonomi hacker livet

Diskusjonen om delingsøkonomi på høstens Huddle handlet både om samfunnsbetydningen av delingsøkonomi og fremtidens arbeidsliv. Parkere utenfor bygården din sentralt i Oslo? Det er så vanskelig at å dele bil er for mange et praktisk alternativ. Og tenk på hvor mange ganger du har brukt Airbnb i stedet for hoteller, og hvor mange du kjenner som gjør akkurat det samme. Les mer om dette og andre Huddle-møter på Mindshare sine nettsider

Ta gjerne kontakt med oss om du vil være med på å påvirke temaet for neste års Huddle, eller om du vil ta en prat om mediebransjens fremtid