“Skremmende mange unge kvinner dropper å ta celleprøven som gjør at de kan unngå livmorhalskreft,” forteller Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

#Sjekkdeg lyder oppfordringen som skal få kvinner til å unngå livmorhalskreft. Hvert år diagnoseres rundt 300 kvinner med krefttypen, og ca. 70 mister livet som følge av sykdommen. Samtidig er dette en krefttype som faktisk kan behandles, så lenge den oppdages. Derfor oppfordres alle kvinner fra 25 år å ta celleprøve. Den livsviktige jobben de selv må gjøre er å ringe fastlegen for timebestilling.

“Dette havner dessverre i glemmeboka hos mange,” fortsetter Ryel. “Derfor vil vi sette fokus på hvor viktig det er å sjekke seg – samt hvor enkelt og raskt det egentlig er å ta opp telefonen og ringe fastlegen. Du kan gjøre det i en helt vanlig kaffepause!”

Det er McCann Oslo som står bak kampanjen som gjennomføres hos alle Baker Hansens filialer. Alle kvinner over 25 år får kaffen gratis, så lenge de lover å bruke kaffepausen på noe veldig viktig – nemlig å ringe fastlegen og bestille time for celleprøve.

Aktiviteten er en del av den større #sjekkdeg-kampanjen som rulles ut gjennom hele september i redaksjonelle flater, sosiale medier og på nett.