Diplom-Is samlet seks ulike profiler, disse var artister og influencers. Vi lot dem være med å utforme sine egne karakterer og dele historien om den nye iskrem-serien Wanted i sine egne kanaler lenge før reklamefilmene var ferdig.

Med Wanted har Diplom-Is utviklet en iskrem-serie for en yngre målgruppe som smaker kriminelt godt. De forskjellige smakene er BILLYBOB "BUTTERNUTTER" PECAN, FRANZ "DER GROBMEISTER" CHOCO CUPS og RASPBERRY COOKIE "ALOTTA" DOUGH. De seks nye smakene blir sammen kalt ”The Shameless Six”.

- Vi tente umiddelbart på ideen om å finne seks personer som kunne representere de ulike smakene som en virkelighetens ”Shameless Six”, sier Marketing & Produktutviklingsdirektør, Anne Borgen Sturød i Diplom-IS.

Valget falt på Petter Katastrofe, Sophie Elise, Vegard Harm, Kong Halvor, Cir.Cuz og Ørjan Burøe – kjent fra scene, blogg og YouTube.

- Disse er like forskjellige som iskremsmakene, men har det til felles at de byr på seg selv, og tør å stå for noe selv om det ikke alltid er politisk korrekt. Dessuten har de skaffet seg et dedikert publikum innenfor en målgruppe som ellers er vanskelig å nå, sier kreatør Marianne Knutsen i LOS&CO.

Tok dem med i planleggingen
Før oppstart ble de seks samlet til et felles oppstartsmøte der de fikk være med på å utforme sine egne karakterer, og der manus ble skrevet om ut fra hva de mente fungerte best for deres publikum. Det ble også planlagt et felles opptak der fokus ikke bare var å lage en film sammen, hele settet ble rigget som kulisse for deltakernes publiseringsvirksomhet. De publiserte både på Snapchat og holdt live-sendinger på Facebook.

- Disse fungerer som egne mediehus med sin egen miks av kanaler. Og akkurat som med tradisjonelle mediehus, kjenner de publikummet sitt best – slik at du får best resultater ved å ta dem med i planleggingen av en kampanje. Gi dem eierskap, sier Nina Golizade i LOS&CO.

Innhold deles fra deltakerne først
Den visuelle rammen for innspillingen ble den legendariske lineup-scenen fra filmen De Mistenkte. Allerede fra lineupen begynte ”lekkasjen” der deltakerne delte innhold direkte ut via sine egne kanaler. Det gjorde at Wanted by Diplom-Is hadde fått over 150 000 views på kampanjen lenge før reklamefilmen i det hele tatt var laget.

Videre er det planlagt et løp for Instagram der hver enkelt publiserer sine mugshot-filmer, og på YouTube, blogger og Facebook. Det blir også utendørs- og butikkmateriell, og samplingaktiviteter der de som smaker selv kan bli en del av lineupen.

- Alt innhold ble sluppet i både Diplom-Is og deltakernes sine kanaler, men deltakerne fikk lov å publisere innholdet i sine kanaler før Diplom-Is publiserte noe selv. Dette førte til at hovedfilmen var sett over 200 000 ganger før Diplom-Is hadde publisert noe som helst av innholdet i kampanjen, sier Marianne Knutsen.