– I år fikk vi alt som bestilt! Masse publikum, fantastisk vær og gode sportslige prestasjoner. Takket være solid innsats fra dem vi har med på laget har vi fått til en enorm bragd. Vi har jobbet mot dette i en lang periode, og i år klaffet det, sier Kristin Vestgren Sæterøy, som har vært daglig leder for Holmenkollen Skifestival siden desember 2013.

Holmenkollen Skifestival har slitt med kritikk for stive billettpriser, manglende publikumsoppmøte og derav dalende stemning.

I fjor sommer inngikk derfor organisasjonen et samarbeid med Brand Frame om en ny strategisk plattform. Basert på denne plattformen fikk LOS&CO oppgaven med å utvikle et nytt design- og kommunikasjonskonsept der målet var å revitalisere arrangementet.

Kommunikasjonskonseptet, som også skulle bli arrangementets nye visjon, ble: «Bli med på verdens største skifest».

– Det er få som kan vise til de samme merittene som Holmenkollen, hopprennet, femmila, ja hele helgen har en ikonisk posisjon. Denne posisjonen ønsket vi å forsterke og befeste. Vi ville finne frem til et konsept både organisasjonen selv, deltakere, sponsorer, frivillige og ikke minst publikum kunne motiveres av, sier Creative Planning Director i LOS&CO, Per Kristian Voss Halvorsen,

Konseptet skulle gi hele arrangementet en retning og danne grunnlag for alt fra ny designprofil, reklame, PR-arbeid og videre utvikling av arrangementet. Det ble i tillegg bestemt at man for første gang skulle tørre å vente med nesten all kommunikasjon rundt arrangementet til etter jul.

– I stedet for å spre budsjettet på hele vinteren, la vi opp til et konsentrert medietrykk i den siste fasen. Vi definerte et tidspunkt der folk kunne være mottakelige til å begynne å tenke på Holmenkollen Skifestival, og fra da av skulle vi være til stede på flest mulig flater som en kontinuerlig påminner, fortsetter Per Kristian.

 Foruten annonsering og egne kanaler inkluderte det blant annet et omfattende PR-løp der LOS&CO også var inne på operativt nivå.

 – Sportsredaksjonene skriver om Holmenkollen uansett. Vi la derfor en plan som handlet om hvordan vi kunne gjøre det interessant også for andre redaksjoner og medier. Med opp mot 100 ”utenomsportslige” presseklipp innen alt fra matservering til årets Kollen-mote, opplevde vi god gjennomslagskraft, sier Emilie Nordskar.

 

Foto: Jarle Nyttingnes