Ruter står for over halvparten av landets kollektivtransport, og appen RuterReise har lenge hatt en viktig plass på mange telefoner i Oslo og omegn. Oslo og Akershus er det raskest voksende hovedstadsområdet i Europa. Bare i 2014 ble det foretatt 319 millioner kollektivreiser i Oslo og Akershus. 

- Med en ny versjon av RuterReise for Android og Windows Phone i 2014, var det i år tid for en oppgradering for iPhone. Ruter tok med seg viktige brukererfaringer når den nye versjonen på iPhone skulle lages, forteller Siri Bergmann Stølen og Malin Elisabeth Lindberg, UX-designere i Knowit Experience

Som ledd i researchen har Knowit Experience brukt geriljatesting ved å spørre tilfeldige brukere på T-banen i Oslo og brukertesting i mer lukkede omgivelser. Dette har vært viktige prosesser for å validere interaksjon, design og den totale brukeropplevelsen. 

- Det var viktig å bevare identiteten til Ruter og samtidig sørge for at det nye designet tilfredsstilte tilgjengelighetskravene som var satt, forteller UX-designerne.

Teamet i Knowit Experience har jobbet tett med både Ruter samt testere og utviklere eget selskap for å finne de beste løsningene, og gjøre appen tilgjengelig for flest mulig brukere. En av nyhetene er at brukere som har valgt å forstørre teksten på iPhonens innstillinger, også vil få forstørret tekst i RuterReise-appen. Synshemmede brukere vil også kunne få lest opp teksten.

- Knowit Experience liker å jobbe på samme måte som oss i Ruter, med kunden først. Deres fokus på kundeinvolvering har gitt oss verdifull innsikt i hvordan appen benyttes av våre reisende, og dette har gitt oss et godt beslutningsgrunnlag i valg av rette løsninger og design. Vi er stolte av appen og gleder oss over at mer enn 160 000 iOS-brukere allerede har lastet den ned, sier Line Nøis, forretningsutvikler i Ruter.