Dagligvarekjedene ligger langt fremme i satsingen på content marketing. På Content Marketing-dagen forrige uke fortalte markedsdirektør i Ica hvordan de var i ferd med å bygge opp et mediehus internt i selskapet. Samtidig har Kitchen i det stille bygget opp en egen innholdsredaksjon rundt sin kunde Meny. Reklamebyrået har blant annet ansatt egen matblogger, Maj-Britt Aagaard, som er tidligere journalist i både Dagsnytt 18 og Dagbladet, men nå altså ansatt som tekstforfatter i Kitchen.

- Jeg hadde ikke trodd for et par år siden at vi skulle ansette en egen matblogger, men nå ser jeg klart at det å ha en liten Hellstrøm på laget gjør oss til et enda bedre byrå, sier byråleder Haakon Dahl.

- Meny har egentlig alltid satset på å tiltrekke seg kunder ved å skape godt, relevant innhold, eller content som det kalles nå for tiden. De var tidlig ute med både kokebøker, oppskrifthefter og tips i butikk. Mye av dette er nå vridd over til digitale og sosiale kanaler, og kundens nye hverdag. Content skal ikke lenger bare være informasjon, det skal være interessant og bringe noe nytt til bordet, sier Dahl.

Les mer: Reklamekjøpere øker content-budsjettene

Neste uke skal Aagaard i ilden i et helt annet kjøkken, når hun skal bryne seg på finaleuken i «Masterchef Spesial» på TV3. Der er hun en av amatørkokkene som har gitt kjendisene kamp om kokketronen.

- Det har vært over all forventning lærerikt og utrolig inspirerende. Det åpner veldig mange nye dører for meg, sier Aagaard, som jobber nesten utelukkende med Meny i Kitchen.

- Meny er en gullkunde å skrive for. Det er en sterk merkevare med mye kvalitet i navnet. Det er veldig morsomt å gå lov til å boltre seg i det de har å by på. Det er en takknemlig oppgave for en som er glad i mat.

I tillegg til å lage innhold for Meny i Kitchen, har Aagaard også en egen matblogg kalt Spiselandslaget.

- Får du tid til noe annet enn å skrive om mat?

- Jeg får tid til å spise den. Hahaha. Jeg har også begynt å lage egne små filmer som jeg legger på bloggen. Jeg har en kjæreste som er filmregissør og klipper, så der har han engasjert seg.

Også i Meny krysser de fingrene for Aagaard.

- Vi heier på Maj-Britt i «Masterchef Spesial» alle sammen, sier Jørgen Normann Larsen, markedsdirektør i Meny.

Meny vil i likhet med konkurrenten Ica satse stort på content marketing i 2015.

- Vi lever for å hjelpe folk til å spise bedre. En av de viktigste virkemidlene blir derfor å inspirere folk til å eksperimentere med vårt store utvalg av god kvalitet. I den sammenhengen er godt content et av de viktigste satsingsområdene til Meny fremover. Det har endret måten vi jobber på og det er spennende å nå ha en redaksjonell tilnærming til prosessen. Det å kombinere innhold og teknologi byr på helt nye muligheter.