Nyhetsbrev virker kanskje som en gammeldags form for digital markedsføring, og derfor er det mange som undervurderer hvor effektive de kan være. 

Dette er kanskje ikke fordi folk er så interesserte i å lese nyhetsbrev generelt, men heller fordi de fleste av oss sjekker innboksen daglig eller ukentlig. 

Ifølge SSB bruker hele 96 prosent nordmenn e-post, så hvis du lager et fengende nyhetsbrev med nyttig innhold, er det stor sjanse for å oppnå flere konverteringer. 

Hvorfor bør din bedrift satse på nyhetsbrev?

De siste årene har flere og flere bedrifter begynt å satse på markedsføring gjennom sosiale medier som Snapchat, Instagram og TikTok. 

Hva som fungerer best kommer helt an på din bedrift og hva du vil oppnå, men det er mange grunner til at du også bør vurdere nyhetsbrev: 

Veldig kostnadseffektivt

Nyhetsbrev er et av de mest kostnadseffektive markedsføringsverktøyene du kan ta i bruk. En undersøkelse utført av Campaign Monitor viste at nyhetsbrev i gjennomsnitt genererer en ROI (return on investment) på 44 dollar for hver dollar man bruker på å lage nyhetsbrevet. 

Når du har opprettet kontoen og importert alle kontaktene dine, tar det heller ikke så lang tid å lage nyhetsbrevene.

Nå ut til både nye og eksisterende kunder

Mange kunder abonnerer allerede på nyhetsbrevene til merkevarene de liker godt. I tillegg til de trofaste kundene dine, er det mange måter å få flere potensielle kunder til å melde seg på nyhetsbrevet. Det kan for eksempel gjøres gjennom en konkurranse på sosiale medier, gjennom innmelding på nettsiden eller med en rabattkode. 

Del nyheter og gode tilbud

Nyhetsbrev kan brukes til å dele nyheter og gode tilbud på en måte som ikke er påtrengende for mottakeren. 

Tradisjonell reklame kan oppfattes som plagsomt eller påtrengende, men nyhetsbrev gjort på riktig måte kan faktisk være nyttig for mottakeren.