Nøkkelen er å forstå kunden og følelsene deres for å effektivt bruke IT-verktøy. Teknologimodernisering har mye å tilby, men den må tilpasses kundens forventninger. Det finnes mange løsninger på markedet for å håndtere innhold, layout og publisering av en nettside, som varierer i funksjonalitet og kompleksitet.

Velge riktig CMS (Content Management System)

Valg av CMS bør baseres på individuelle egenskaper og funksjoner, i tråd med kundens nåværende og fremtidige behov. Viktige aspekter inkluderer:

  • Intuitiv og fleksibel innholds- og layouteditor - Nødvendig for hyppig bruk. Gjør det enkelt å lage innhold i samsvar med WCAG og UX, ved å tilby forskjellige verktøy som bildegallerier eller støtte for mp4-opptak.
  • Workflow for publisering av undersider - Støtter innholdsoppretting, spesielt når mange personer er involvert. Et eksempel kan være en prosess der et produkt legges i en datalagringsenhet, tilordnes en katalog, og deretter bekreftes før publisering.
  • Datasikkerhetsmekanismer - Inkluderer roller og tillatelsessystemer samt godkjenningsmetoder som 2FA, som beskytter mot uønskede endringer. Det er også viktig å huske på overholdelse av personvernregelverk.
  • e-Commerce-spesifikke elementer - Inkluderer verktøy som Cloud-platform, BI eller Power BI, som gir bedre ytelse og stabilitet i systemene, selv under topptrafikk som på Black Friday.
  • Personalisering av opplevelser: Muliggjør en individuell tilnærming til kunden, ved å tilby forskjellige funksjoner som produkttilgjengelighetsvarsler eller testing av intuitiv navigasjon på siden.

 

Egenskaper ved et godt CMS

CMS kan bygges som en tradisjonell modell eller som Headless og Decoupled CMS. Headless CMS fremskynder markedsføring av produkter ved å tilpasse innholdet til enheten, mens Decoupled CMS også tar hensyn til presentasjonslaget. Begge modellene påvirker brukerkomfort, ved å tilpasse innhold og ressurser til enheten.

 

Vil du vite mer?
Bli kjent med artikkelen!

 
 

Skape ytterligere opplevelser

Med CMS kan du lage og endre innhold, samt eksperimentere med tilleggsfunksjoner. Mulige verktøy inkluderer:

  • Kundefunksjoner - Inkluderer chatbots, lojalitetsprogrammer, forskjellige betalings- og leveringsmetoder, samt muligheten til å organisere markedsføringskampanjer eller tilby gavekort.
  • Avanserte verktøy for CI (Contextual Intelligence) - Gjør det mulig å forstå kunden dypt og tilpasse tilbudet til deres forventninger, for eksempel ved å automatisk tilpasse sidens språk til brukerens plassering.
  • Produktdatastyringssystemer - Som PIM og DAM, som beriker produktinformasjon og forenkler håndtering av dem. PIM kan integreres med CMS, automatisere oppdateringer og endringer i innholdet.
  • Integrasjoner med avanserte forretnings- og analytiske systemer - Inkluderer verktøy som BPM, MRM, BI, Predictive analytics, AI, Machine learning, CRM og MDM, som driver salg på mange nivåer.

 

Valg av plattform avhenger av digital modenhet

CMS er grunnleggende, men over tid kan det være nødvendig å implementere mer avanserte løsninger. Nøkkelen er evnen til å tilpasse seg og bruke ny teknologi, samt samarbeide med kundene i å bygge opplevelser og digital modenhet. Hvis du merker at det nåværende systemet begrenser deg, føler sannsynligvis kundene dine det samme. Det betyr at det er på tide å endre og lete etter et mer avansert verktøy. Husk at du ikke trenger å gjøre dette alene - du kan gjøre det sammen med kundene, ved å bygge ikke bare en nettside eller kundeopplevelse, men også din egen digitale modenhet.

 

Oppsummering

Å designe en nettside handler ikke bare om å skape et visuelt utseende, men først og fremst om å forme brukeropplevelser. I dag er nøkkelen å forstå kundenes behov og forventninger og tilpasse teknologien til dem. Valg av riktig innholdsstyringssystem (CMS) og dets funksjoner, som en intuitiv editor, datasikkerhetsmekanismer, personalisering av opplevelser og integrasjon med avanserte analytiske verktøy, er avgjørende for suksess. Selskapets digitale modenhet vokser med sin evne til å tilpasse seg og bruke ny teknologi, og denne prosessen kan støttes av kunder. Moderne nettsteder er ikke lenger bare portaler, men verktøy for å bygge sterke relasjoner med kunder og forme deres erfaringer med merkevaren.