Beskrivelse av utfordringen

5 om dagen er et BAMA–initiativ som har eksistert siden 1992. Det skal hjelpe det norske folk til å spise enda sunnere med enkle grep. Bama hadde et behov for å modernisere konseptet som har vært uendret i mange år. De ønsket en fleksibel logo bedre tilpasset digitale flater, samtidig som den fortsatt skal fungere til merking av varer. Bama ønsket å utvikle en logo som evner å øke appetitten.

Beskrivelse av løsningen

5 om dagen-logoen er tuftet på en ganske enkel idé: Visse mønstre og former gjentas i naturen. Sirkler og spiraler kan ses overalt i naturen, også i frukt og grønnsaker. En fellesnevner for bruk av frukt og grønt i matlaging er at man gjerne kutter det opp, både fordi matlagning krever det, men også fordi det motiverer særlig barn til å spise mer. De aller fleste frukter og grønnsaker får en sirkelform når de kuttes, enten det er en gulrot, potet, eple eller noe annet som kuttes i skiver. Sirklene og halvsirklene som utgjør 5-tallet i logoen viser nettopp til dette. 

Idéen ga også muligheten til å gjenskape logoen fysisk, gjennom å kutte opp råvarene. På denne måten kan tallet 5 tilpasses ulike budskap, enten man snakker om én spesiell grønnsak, eller flere grønnsaker som sammen utgjør ingrediensene i en salat. Logoen i grafiske versjoner kan også tilpasses fargemessig: Når vi snakker om sesongens jordbær kan logoen være rød. Slik refererer logoen både til BAMA-produktene og til matlagning. 

I tillegg til logoarbeidet har Creuna også levert filmkonseptet «De 100 beste dagene i året», som presenterer norske råvarer i sesong. Linken følger under.

https://vimeo.com/231374284