Vårt kommunikasjonsprogram hadde noen enkle formål:

  • Motivasjon. Med lang ventetid og mange på venteliste var det behov for jevnlige oppdateringer om status for å opprettholde motivasjon og interesse.

  • Ryktekontroll. Av samme grunn som nevnt over begynte det å oppstå rykter rundt lanseringen. Her ønsket Hyundai raskt å avkrefte eller bekrefte.

  • Gjennomsiktighet. Relatert til forrige punkt, ville vi være så åpne som overhodet mulig med alt vi hadde av relevant informasjon.

All informasjon som ble sendt til interessentene, ble først distribuert internt til forhandlere og ansatte i Hyundai, slik at alle satt på den samme informasjonen.

Køliste

MailUp Email Marketing Software ble benyttet som database og kommunikasjonsplattform for registrerte interessenter og bestillinger. Her lagret vi trygt det vi trengte for å holde kunden oppdatert underveis: personalia, kontaktinformasjon, ønsket forhandler og selvfølgelig kønummeret.

E-postadressen ble brukt som unik identifikator og vi tillot ett kønummer per e-postadresse.

Nettside

På kona.no har vi presentert hele informasjonsspekteret om elbilen i et oversiktlig og lekkert grensesnitt. Alt fra design og ytelser til tekniske data og pris.

Konfigurator og nettbestilling

Parallelt med kommunikasjonsarbeidet utviklet vi en løsning der en kan konfigurere og bestille sin helt egen Hyundai KONA electric på nett. Vi tenker alltid universell utforming og kompatibilitet over alle plattformer – og siden kona.no er den eneste muligheten for å bestille elbilen ble dette særlig vektlagt.

Vi laget en konfigurator som er oversiktlig, intuitiv og behagelig for øyet.

MailUp er integrert med bestillingsløsningen og sørger for at ordrebekreftelser med bilkonfigurasjon sendes til kunde, forhandler og Hyundai. Gjennom SMS, nyhetsbrev og «min side» ble kundene oppdatert jevnlig med estimert leveringstidspunkt og annen relevant informasjon.

Kundeservice

Ikke alle byråer er så heldige og ser responsen fra publikum slik vi gjør. Som kundeserviceleverandør for Hyundai Motor Norway har vi tatt i mot hvert eneste spørsmål, hver eneste mening og all ros samt skepsis til prosessen og løsningen.

"Vi hadde sett for oss at rundt 25 prosent av dem som meldte forhåndsinteresse ville bestille bil. Nå ser vi at et sted mellom 35 og 40 prosent til slutt la inn ordre, og vi kan trygt si at KONA electric er en vanvittig suksess."

Christian Stenbo, markedsdirektør i Hyundai Motor Norway

Resultatet

Resultatet av lanseringen var overveldende. Mer enn 6000 personer la inn bestilling i løpet av de to første ukene og i skrivende stund er ordreboken fylt opp de neste to årene. KONA og KONA electric har vært viktige prosjekter for oss og vår utvikling, og vi gleder oss til å ta i bruk mye av lærdommen på hydrogenbilen NEXO.