Vi er stolte og ønsker urmakerlarsen.no velkommen som kunde!

Vi møter daglig leder Christian Waaler til en prat om denne relanseringen. «Vi ser at service utgjør den store forskjellen i et marked med stadig større konkurranse», sier han. Vi tilbyr reale varer toppet med solid produktkunnskap. Våre urmakere kjenner klokkemerkene vi fører til fingerspissene og sikrer at disse blir profesjonelt vedlikeholdt i tiden etter kjøp. Det er bare for kunden å huske å bestille klokkeservice. Og det har vi gjort noe med.

Gratis påminnelser om å huske service er noe Urmaker Larsen nå tilbyr sine kunder. De fleste klokker trenger en årlig sjekk og vi ser at det er et marked for å hjelpe kunden med å ta bedre vare på klokkene (ja, i dag er det mange som har flere klokker).

Vi tilbyr kundene våre å abonnere på service-varsler som minner om at det er på tide med klokkeservice. Kunder som jevnlig vedlikeholder klokken sin, opplever at klokken tikker i generasjoner.

Cognito har levert CRM-strategi, opplegg for datafangst, kundereiser og kommunikasjon. I tillegg oppsett for SMS og servicepåminnelser

TAKK