Det sies at print er dødt, men det er slett ikke realiteten for tradisjonelle kundemagasiner – og det er i hvert fall ikke tilfellet for kundemagasinet til Sandvika Storsenter.

For syvende året på rad står vi i Chili Publications for utvikling, produksjon og annonsesalg for Sandvika Storsenter sitt julemagasin, og vi har fremdeles ikke sett antydning til at print er utryddingstruet og heller ikke dødt – snarere tvert i mot.

Hvert år opplever vi stor entusiasme og vilje til å annonsere blant kjøpesenterets butikker, og kunder som gledelig plukker med seg magasinet på senteret. 

– Kundene vet at produktene i magasinet vil være tilgjengelig i butikkene, og ved hjelp av magasinet vet de også akkurat hvilke butikker de skal oppsøke, forteller Kathrine Ingerø, senterdirektør ved Sandvika Storsenter.

– Produktene går raskt ut av butikk

Sandvika storsenter er et av Norges største kjøpesentre med 200 butikker. Julemagasinet inneholder inspirerende moteserier og portrettintervjuer, julegavetips til store og små, samt en rekke artikler med relevante nyheter innen kategorier som mote, interiør, mat, sport og teknologi.

Magasinet har et opplag på 100.000 eksemplarer, og distribueres via post i Oslo, Bærum, Asker og Hurum, i tillegg til at det er tilgjengelig i stativer og i butikkene på senteret.

– Vi har en bred målgruppe og mange som ønsker seg inspirasjon på print, og som synes det er flott å orientere seg gjennom magasinet. Jeg tror også de setter pris på at magasinet er gratis, forteller Ingerø.

– Vår erfaring er at de butikkene som er representert i magasinet blir godt sett, og produktene blir etterspurt i butikkene, sier hun.

Stor interesse blant butikksjefene

Julemagasinet består i gjennomsnitt av 100 sider, hvor omtrent halvparten er redaksjonelt innhold og halvparten er annonsesider.

Produksjonen av magasinet dekkes fullstendig av annonseinntektene for magasinet.

– Butikkene på Sandvika Storsenter annonserer mye i print – både i de tradisjonelle kundeavisene (DM) og i julemagasinet, forteller Geir Hellerud, som er ansvarlig for annonsesalget for print-produksjonene for Sandvika Storsenter. 

– I kundeavisene er kundene opptatt av å lese om gode tilbud. Julemagasinet handler i større grad om profilannonsering og å være «top of mind» når potensielle kunder skal kjøpe julegaver og pynte til jul, sier Hellerud.

Han mener interessen blant butikkene, og de gode resultatene, i stor grad skyldes at alle butikkene har en tilhørighet til kjøpesenteret, og er opptatt av å gjøre fellesaktiviteter.

– Alle vil være med på fellesskapet, og vi merker stor interesse blant butikksjefene som ser at det gir effekt. Kundene kommer til butikkene, og i mange tilfeller er de utsolgt for produkter som omtales og annonseres i magasinet.

 

Chili Publications står for utvikling, produksjon og annonsesalg av julemagasinet til Sandvika Storsenter.

Ønsker du å høre hvordan vi kan bistå din bedrift med produksjon av magasin eller kundeavis? Ta kontakt med Pia Tryland på +47 952 24 606 eller pt@chilipublications.no