Avbildet: Ida Barth Thomassen, Foto: Daniel Gauslaa

Vi har tidligere skrevet om hva native advertising er og hva ekspertene mener er de viktigste kriteriene for å lykkes. Men hva er byråenes egne erfaringer, suksesshistorier og lærdommer?

Vi spurte dyktige rådgivere i Brand Studio og VG Partnerstudio.

Statoil-kampanje finalist i Mediestrategiprisene

– Noen av våre mest suksessfulle caser er Norrøna, Ving og Statoil, sier Ida Barth Thomassen, leder i Brand Studio.

– Norrøna var en unik og spesiell løsning der vi brukte animasjon til å fortelle en spennende historie. Historien er ikke om Norrøna selv, men om Børge Ousland sin dagbok fra en ekstrem ekspedisjon, forteller hun.

En annen case Brand Studio har hatt stor suksess med er kampanjen «Når gode råd er unge» for Statoil. Denne kampanjen har også sendt dem til finalen i mediestrategiprisen 2017.

– Her ønsket Statoil å utfordre unge og engasjerte mennesker til å gi sine råd og innspill til hvordan Statoil kan løse fremtidens energi- og klimautfordringer. Løsningen ble en kombinasjon av content og dialogmøter der målgruppen fikk møte lederne og beslutningstakere i Statoil, sier Thomassen.

Se de mest suksesfulle casene til Brand Studio her:

Brand plattform leverer 10 mill. sidevisninger i året

Blant de mest suksessfulle casene til VG Partnerstudio finner vi Maxbo og Komplett.

Samarbeidet med Maxbo startet i mars 2017. Målet var å bygge Maxbo som en kjede med eksperter innen oppussing og den kjeden som hjelper det norske folk med å gjennomføre sine prosjekter.

– Løsningen ble en kombinasjon av artikler og et direktestudio der kunden kunne stille spørsmål direkte til Maxbos eksperter, se «gjør det selv»-filmer eller lese inspirerende artikler, sier Ingrid Almås, innholdsprodusent i VG Partnerstudio.

Komplett ønsket å styrke sin merkevare og ta en posisjon som forbrukerens veileder innenfor alt av teknologi. Vår oppgave er å skape tillit til Komplett som eksperter på dette hos en yngre målgruppe.

– Løsningen var å bygge en helt ny brand plattform kalt Smart, der Komplett treffer målgruppen med relevant og inspirerende innhold i form av artikler og videoer. Sentrale temaer er forbrukerteknologi, sosiale medier og fremtidsrettede nyheter om teknologi så ofte som mulig presentert av Komplett sine egne eksperter, forteller Almås.

– Smart har hatt over ti million sidevisninger i løpet av det siste året.

Se de mest suksesfulle casene til VG Partnerstudio her:

«Detaljene som gir terrassen et løft» for Maxbo

«Smart» for Komplett

Ekspertenes egne tips til å lykkes med native advertising

– Disse prosjektene er blitt en suksess fordi de handler om gode historier som gir merverdi for for leserne i vårt distribusjonsnettverk. Spesielt Ving og Statoil har selv høy kompetanse og engasjement for content, og anser det som et viktig element i en større medieplan, forteller Ida Barth Thomassen i Brand Studio.

På den måten kan flere kanaler spille på lag og kunden kan planlegge en mer helhetlig strategi.

– De viktigste lærdommene at vi tok med oss er at teknisk utvikling og prosjektledelse tar lenger tid enn man tror. Her er kommunikasjon med kunden essensielt. I tillegg er selve innholdet ekstremt viktig. Vi må alltid spørre oss selv om dette innholdet er interessant og nyttig for våre lesere. Videre ser vi at video og feature fungerer og blir etterspurt i stadig høyere grad, sier hun.

Ingrid Almås i VG Partnerstudio understreker også viktigheten av tett samarbeid med kunden.

– Tett samarbeid har vært avgjørende de gode resultatene. Vi er i tillegg veldig nøye på å skrive med leseren i tankene. Alt innholdet vi lager er tilpasset VG-leseren, og optimalisert på front av en dedikert frontsjef, sier Almås.

Ønsker du å se eksempler på relevante caser for din bedrift og merkevare? Ta kontakt med oss; pt@chilipublications.no/+4795224606