Langsiktig tenkning

Innholdsmarkedsføring er en strategisk og langsiktig markedsføringsform. Det er ikke en kampanje, men en kontinuerlig prosess. Den er vedvarende, og basert på eide, og ikke leide, kanaler. Det tar lang tid å bygge faste følgere, kunder og tilhengere, og derfor har de som lykkes en solid strategi i bunn, som er gjennomarbeidet, målrettet og ikke minst forankret i organisasjonen.

 

Fokus på å hjelpe

Teknologien har gjort oss til smartere forbrukere – så smarte at vi ikke lenger finner oss i å bli solgt til. Content marketing handler om at vi skal slutte å være en innpåsliten selger og begynne å hjelpe. Vi skal være der når kunden har et behov, og vise at vi bryr oss. De bedriftene som er best på innholdsmarkedsføring har skjønt nettopp dette. De gir sine kunder noe som er relevant og nyttig; de tenker pull, ikke push. Resultatet av å legge fokuset på publikums behov er økt merkepreferanse og flere lojale kunder.

 

Troverdighet og relevans

Det viktigste i all kommunikasjon er troverdighet, og det gjelder også innen dette faget. Det du skal hjelpe kundene med må være relevant for merkevaren, og det må gjøres med en kvalitet som overbeviser dem om at nettopp dere er best til akkurat dette. Aktørene som lykkes med innholdsmarkedsføring levere kun troverdig innhold, og det er relevant for både kundene og merkevaren.

De får det til ved å satse på kvalitet i alle ledd – fra strategi til produksjon.

 

Fra masse til individ

De som lykkes best har forstått at i fremtiden handler det ikke om massekommunikasjon, men om personlig kommunikasjon. Vi har blitt individualister og den gamle kjøpstrakten fungerer ikke lenger. Vi vet selv når vi har et behov, og vi bruker de kanalene som passer oss best når det behovet er til stede.

Vil du vite mer om content marketing?

Se gjerne vår nettside eller kontakt oss her