En influencer kan oversettes med opinionsleder, og er en som har innflytelse i et bestemt samfunn eller en bestemt kategori.

De har et stort antall tilhengere og blir sett på som eksperter innenfor sine felt.

Som påvirkere, setter de trender basert på innhold og ideer de deler. Med andre ord: når en influencer snakker, da lytter folk.

Influencerne er blitt de nye medielederne. Spektret er bredt – du finner dem innen de fleste kategorier. De kan være fotografer, journalister, akademikere, bransjeanalytikere, rådgivere, artister, forfattere, skuespillere og modeller.

Slik fungerer influencer marketing

Influencer marketing handler om at bedrifter eller merkevarer inngår samarbeid med influencerne – med de som har innflytelse over potensielle kjøpere.

Det handler om å integrere merkevaren med innholdet og med historien som skal fortelles.

Og det handler om å produsere godt innhold i en distribusjonskanal hvor målgruppen er oppriktig interessert. Hvor målgruppen faktisk lytter!

Merkevarer kan samarbeide med opinionsledere enten målsettingen er å fortelle om en nyhet, bygge kjennskap eller selge en vare eller tjeneste. Og metodene er mange. Det kan være i form av et betalt/sponset innlegg, et event, deltagelse i en produksjon, eller et tett og langsiktig samarbeid hvor influenceren fungerer som ambassadør for bedriften eller merkevaren.

Les om hvordan du kommer i gang: Slik kommer du i gang med influencer marketing

Vi har gjennomført en rekke influencer marketing kampanjer, både enkeltstående og som ledd i en content marketing- strategi. Ta gjerne kontakt for å høre hvordan vi kan bistå din bedrift pt@chilipublications.no eller se vår nettside