Å vokse på Instagram handler i stor grad om å skape engasjement på ukentlig basis. Her får du 6 stalltips til hvordan du kan få flere følgere på din Instagram-konto!

1. Kjør konkurranser

Yes, folk elsker fortsatt å vinne ting! Be de gjerne om å følge kontoen din og legge igjen en kommentar under posten. Men HUSK - det er ikke lov til å be folk om å tagge andre, eller å dele konkurransen din.

2. Test ut krysspublisering

For å nå ut til enda flere, spør om noen ønsker å kjøre en krysspublisering sammen med deg. Det være seg en ambassadør, influencer, kjent profil eller andre som du samarbeider med. Gjerne en konto med større følgerskare enn deg/din bedrift.

LES OGSÅ: 7 tips til deg med små budsjetter

3. Gjennomfør "take overs"

Kjør månedlige "take overs" med ulike personer/kontoer tilknyttet din virksomhet. Behind the scenes-innhold skaper stort engasjement. Husk - selv om det er en bedrift, er det tross alt personer som jobber i bedriften. Folk kjøper av andre mennesker, og desto mer personlighet du klarer å skape med din bedrift, desto større sjanse er det for å selge dine produkter.

4. Lag “5 tips til”-saker

Yes! Tips, råd og hacks er noe folk elsker, så lag gjerne en post med tips og råd om dine produkter. Enten som et galleri med ulike bilder eller som en video.

Husk tekst på videoen da mange ofte ser på videoinnhold uten å ha på lyd! Her kan du gjerne be dine følgere om å tipse andre om posten din som kan være til nytte for andre!

LES OGSÅ: 4 trinn til en god tekst

5. Lag reels

Har du ennå ikke testet ut Reels? Sleng deg på videobølgen. Videoen din behøver ikke være i det lengste laget, ofte er det kortere videoer som trender mest! Lag en kort video om produktet ditt, legg på lyd og gjerne litt tekst, og skriv en mer forklarende tekst under. Husk et fint bilde som forhåndsvisning.

6. Vær sosial!

Du leste riktig, vær sosial gjennom dine sosiale kanaler. Det vil si, kommenter andres poster både hva angår stories og poster. Velg deg ut 4-5 kontoer innenfor samme kategori som deg selv som du følger med på, og vær aktiv på disse kontoene!

Trenger du hjelp med innholdsproduksjon? Se vår nettside eller ta gjerne kontakt med oss her.