Content marketing handler om å bygge egne mediekanaler- og konsepter. For å lykkes trenger man en god og målrettet distribusjonsstrategi. Vi har utallige muligheter, enten det er i egne, fortjente eller betalte kanaler. Jeg vil trekke frem fem kanaler som er i vinden akkurat nå:

 

  1. Sosiale medier
  2. Nyhetsbrev
  3. Influencers (opinionsledere)
  4. Partnere
  5. Native advertising

 

 1. Sosiale medier

Når norske mediehus sier at opptil 40 % av trafikken kommer fra Facebook, forstår vi hvor viktig denne kanalen er. Facebook-feeden er mer og mer algoritmestyrt: vi viser hva vi vil ha i feeden vår, og blir eksponert for relevant innhold.

Facebook er en svært effektiv kanal å bruke for segmentering av ulikt innhold til ulike målgrupper. Instagram er først og fremst en inspirasjonskanal og genererer ikke direkte trafikk til nettsteder, men er likevel en nummer én kanal for inspirasjon, trender og tendenser.

 

2. Nyhetsbrev

Tradisjonelt, men langt i fra gammeldags – nyhetsbrev er en effektiv kanal hvor du kan kommunisere relevant og nyttig innhold, til målgrupper som har bedt om kontakt med din bedrift eller merkevare. I motsetning til sosiale medier, er nyhetsbrev en plattform bedriften faktisk eier. Her kan kundene få noe unikt, og du som avsender har full kontroll på dialogen.

 

3. Influencer marketing

Denne taktikken går ut på å knytte til seg et nettverk av personer som er opinionsledere innen et felt, eller som har en viss innflytelse på andre med interesse for et spesifikt tema. Disse menneskene kan brukes til å nå et nytt og større publikum ved hjelp av gjesteblogging, engasjement, deling og spredning. Merkevarer må ikke alltid betale for positiv omtale, men i stedet gjøre seg fortjent til den gjennom relevans og aktualitet.

Bloggere og sosiale-medieprofiler er ofte naturlige samarbeidspartnere.

 

4. Partnere

En voksende tendens er produksjon og distribusjon gjennom andre merkevarer sine medier. Denne formen for distribusjon er ikke veldig utbredt i Norge, men den kommer. Bedrifter med sammenfallende målgruppe samarbeider om produksjon og distribusjon av innhold. Dette gjøres i stor grad av dagens mediebransje, som samarbeider for å generere innhold og skape trafikk. På samme måte blir dette mer og mer vanlig for merkevarer og bedrifter som bygger sine egne kanaler.

Du kan for eksempel promotere og distribuere ditt innhold via en samarbeidspartners nyhetsbrev, blogg eller nettside.

 

5. Native advertising

Tradisjonelle annonser blir erstattet med native ads. Fremtidens native ads har i stor grad som mål å tiltrekke flere kunder til bedrifters og merkevarers egne medier. Egne medier som er del av en langsiktig strategi, ikke en landingsside opprettet for en enkelt kampanje. Native advertising handler om at innholdet i annonsen skal matche plattformen i form, funksjon og innhold.

Native advertising kan brukes til mange formål: bygge merkevare, engasjere en dedikert målgruppe, lære opp målgruppen, kundeleads og salg.

Vil du vite mer? Se gjerne vår nettside chilipublications.no eller ta kontakt med oss pt@chilipublications.no