Stadig flere benytter seg av content marketing – eller innholdsmarkedsføring, som en del av sin strategi. Og med god grunn.

I dag har omkring 200 millioner mennesker på verdensbasis programvare som blokkerer tradisjonelle annonser. I tillegg viser studier at content marketing – i form av godt innhold relevant for forbrukeren, oppnår større trafikk og engasjement blant mottakerne.

Men hva er ekspertenes beste tips for å lykkes med content marketing i 2017? 

Pontus Staunstrup, leder for content marketing og sosiale medier i PostNord, samt blogger (Staunstrup.se), stilte seg nettopp dette spørsmålet og samlet tips og råd fra de fremste ekspertene på området – blant annet daglig leder i Chili Publications, Pia Tryland. 

Vi har samlet fem av tipsene vi mener er de mest sentrale, og som du bør ta med deg i din egen content marketing-strategi for dette året.

Lag innhold som betyr noe for noen

Christine Calvert er Norges tekstdoktor, samt ettertraktet foreleser og forfatter.

Hennes råd er å lage innhold som betyr noe for noen. Skriv for å treffe hjernen, hjertet og magen. Skap heller mindre innhold med høy kvalitet. La deg inspirere av de gamle retorikerne og moderne skjønnlitteratur. Da kan du knytte tekstene dine til noe utover det hverdagslige.

Tenk video

Ann Handley er administrerende direktør for Marketing Profs, samt foreleser og forfatter. 

Hun understreker viktigheten av video i tiden fremover, og vi kunne ikke vært mer enig. Hvis du som selskap i dag ikke utnytter kraften i video og implementerer det som en del av content marketing-strategien din, vil du bli hengende etter.

Handley mener også at 2017 kommer til å være året der de smarteste og mest fremgangsrike selskapene setter ned tempoet, og jobber med å finne en grunnleggende identitet som videreføres i all deres markedsføring og innholdsstrategi.

Effektene av influencer marketing

Pia Tryland, som er daglig leder i Chili Publications, anbefaler influencer marketing som en del av content marketing-strategien din.

Influencere, eller opinionsledere, er de nye lederne i sosiale medier. De har et stort antall følgere og blir sett på som eksperter innenfor sine områder. De har stor påvirkningskraft og setter trendene ut i fra innholdet og ideene de deler.

Influencer marketing er å anbefale når målet ditt er å skape kjennskap til ditt produkt eller tjeneste.

Distribusjon som en del av strategien

Chad Pollitt er gründer av content marketing-byrået Relevance i USA. Han underviser, holder foredrag og har skrevet flere bøker om content marketing.

Pollitt sitt viktigste råd for 2017 er å sørge for at du har en plan for hvordan du skal spre innholdet ditt før du begynner å produsere. Dette er sentralt for å vite hvordan du skal oppnå den synligheten du ønsker, uansett om du vil satse på fortjent omtale, annonser eller distribusjon gjennom egne kanaler.

Gjør distribusjon til en del av strategien din, og sørg for at innholdet du deler er i tråd med brukernes interesser for de ulike distribusjonskanalene, og at tidspunktet for publisering svarer til brukernes behov.

Eventer gir store muligheter

Stine Holmegaard er leder av avdelingen for event ved Native Advertising Institute og Clever Content Academy i Danmark. 

Hun kan fortelle at eventer – både online og offline, er en aktivitet med stort potensiale innen content marketing. Begynnelsen på planleggingen av et event, bør ifølge Holmegaard ta utgangspunkt i behovene til målgruppen du ønsker å nå ut til. La dette legge grunnlaget for innholdet på eventet og hvilken innsikt du skal gi målgruppen.

Lag en strategi for eventet med målbare KPI-er, slik at resultatene og effektene kommer tydelig frem etterpå. Eventer kan være kostbare og bør alltid ha tydelige mål.

 

Gå inn på bloggen til Pontus Staunstrup for å lese alle de gode tipsene fra ekspertene.

 

Kilder: 

  • Contentmarketinginstitute.com
  • Staunstrup.se