5. september gikk Content Marketing World av stabelen for syvende år på rad. Vi var tilstede for å hente inspirasjon fra de fremste ekspertene innen faget, og få kunnskap om nyeste utvikling og trender.

Her er noen av de viktigste punktene vi plukket opp, som du garantert vil ha bruk for i tiden fremover.

Eksperter i verdensklasse

Tilstede var 4000 deltakere fra over 50 ulike land i verden, derav tre spesielt engasjerte nordmenn fra Chili Publications.

I forskjellige konferanserom spredt utover Huntington Convention Center i Cleveland, var vi klare for å lære av spesialister som Ann Handley, Joe Pulizzi, Chad Pollitt, Linda Boff, Jay Bear og Jesper Laursen, seks av totalt 225 foredragsholdere gjennom de neste dagene.

Her er en enkel oppsummering av noen av de viktigste lærdommene vi tok med oss. Følg med på bloggen våre videre, så går vi mer i dybden for hver av temaene.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss så sender vi deg en presentasjon med oversikt over de viktigste internasjonale trendene innen content marketing; pt@chilipublications.no/+4795224606

12 kjappe tips fra Content Marketing World 2017

1. Finn ditt publikum. Du trenger ikke nå ut til alle. Det handler om å treffe din ideelle målgruppe og nå ut i kanalene der dine potensielle kunder befinner seg.

2. Svar på målgruppens behov. Det er to grunner til at noen besøker nettstedet sitt. 1. De som vil ha produkter/tjenester. 2. De som søker etter informasjon. Den sistnevnte er det åtte ganger flere av. Svarer du på det disse lurer på? Finn behovene til målgruppen, og gjør det lett tilgjengelig på nettsiden.

3. Sett konkrete mål for strategien din. Ønsker du å oppnå 10.000 visninger på én måned? Bruk energien din for å nå dette, og kun dette i den perioden.

4. Ikke glem innholdet du allerede har. Produksjon handler ikke om mest mulig, men best mulig kvalitet. Har du såkalt evergreen innhold (tidløse temaer), eller innhold som igjen er blitt aktuelt, jobb med å oppdatere dette og distribuere på nytt. Husk at du ikke bytter URL. Det er viktig at du får med deg tidligere lesertall for ytterligere organisk trafikk.

5. Cut the bullshit. Du har få sekunder på å fange og holde på en leser, så sørg for at du kommer til poenget raskt. Hold teksten kort og kutt ned på overflødige ord og vanskelig begreper.

6. Lag innhold som betyr noe for noen. Det finnes massevis av generelt innhold der ute. Lag unikt og skreddersydd innhold som virkelig betyr noe. Er ikke innholdet ditt meningsfullt nok, blir du bare en del av støyen. Folk kjøper ikke produktet ditt, men opplevelsen det gir. Ikke forvent konvertering – inspirer til konvertering.

7. Del dine beste tips. Er du redd for at konkurrenten skal se tipsene? Ikke vær det. De som deler kunnskap er sjenerøse. Folk vil handle av de som er sjenerøse. Dessuten vil du ranke høyere i søk hvis du har de beste tipsene innenfor ditt fagområde.

8. Distribusjon. For å synliggjøre godt innhold må du legge ned innsats for å nå ut til riktig målgruppe. En hovedregel er derfor at du alltid bruker mer penger på distribusjon av godt innhold enn du bruker på produksjon.

9. Influencer marketing. Å finne rett influencer å samarbeide med handler om mer enn antall følgere. Har han/hun riktig publikum? En influencer må ha en sterk personlighet, være troverdig og og appellere til følelser. Innholdet de lager må være gøy, relevant og inspirere til handling hos leseren. Husk at en smart influencer stiller spørsmål ved oppdraget og ønsker åpenhet i hele prosessen.

10. Call to action. Hva ønsker du å oppnå med innholdet ditt? Ønsker du at det skal konvertere til salg, vil du ha flere følgere på Facebook eller få flere abonnenter på nyhetsbrevet? Velg ÉN handlingsknapp til innholdet, og sørg for at denne er godt synlig hele veien. For mange handlingsknapper skaper kun forvirring.

11. Lag eget innhold for mobil. Native annonsering på mobil er mer enn en annonse i mindre format. Her må du bruke andre grep for å engasjere og underholde. Hvilket modus er mottakeren i på plattformen? Hvilke tekniske og kreative grep kan du benytte deg av for å møte denne modusen?

12. Kreativitet kan komme fra hvor som helst – og hvem som helst. Blant annet Estée Lauder benytter seg av brukergenerert innhold og opplever 6,9 ganger så god respons på dette innholdet som egenprodusert.

Ta kontakt for å lære mer om de viktigste internasjonale trendene innen content marketing, så sender vi deg en presentasjon; pt@chilipublications.no/+4795224606