Forrige gang ORF endret visuell identitet, ble arbeidet utført av de verdenskjente designerne Neville Brody og Erik Spiekermann. Denne gangen falt valget på norske Bleed og de kreative lederne Astrid Feldner og Svein Haakon Lia, etter en internasjonal byråkonkurranse.

- Vi ønsket en identitet som var tro mot ORF som helhet, men samtidig gav ORF1 en distinkt profil som var både iøyenfallende og modig. Etter en internasjonal konkurranse med mange gode bidrag, sto Bleeds forslag ut som det mest spennende, sier toppsjef i ORF1,  Lisa Totzauer.

Oppdraget for ORF1 innebærer full redesign av ORF1s visuelle profil, inkludert logo, utvikling av ny font, tilhørende statisk og levende grafikk. I tillegg har Bleed vært rådgivende på utvikling av nytt kommunikasjonskonsept for kanalen.

- Oppdraget for ORF1 er blant de mest spennende oppgavene vi har begitt oss ut på. På samme måte som NRK1 i Norge, er ORF1 flaggskipet i østerriksk TV. Vi har hatt fokus på å lage et uttrykk som er enkelt, men samtidig modig og allsidig, sier Lia. 

Internasjonal medvind

Etter at Bleed åpnet studio i Wien i 2010, har selskapet styrket sin allerede omfattende internasjonale kundekrets. De to studioene i Oslo og Wien samarbeider tett om leveransene på både norske og internasjonale oppdrag. 

- Bleed tiltrekker seg kunder som vil utfordres og som anerkjenner designdrevne merkevareopplevelser som avgjørende for å skille seg ut i markedet. Jeg ser at selskapets unike kultur og høye kvalitetskrav treffer en nerve også i det kontinentale Europa, sier leder for Bleeds studio i Wien, Astrid Feldner. 

- Sømløse kundereiser på tvers av kanaler er gårsdagens differensiator, men morgendagens hygienefaktor. Bleed bruker metodikk kjent fra tjenestedesign og merkevarebygging, men lar det visuelle designet være førende i våre arbeider. Resultatet er kundeopplevelser som er sømløse og friksjonsfrie, samtidig som de er unike og forsterker merkevaren, sier daglig leder i Bleed, Christoffer Nøkleby.  

Om

Bleed er et uavhengig designbyrå med studioer i Oslo og Wien. Byrået er blant de mest prisvinnende i Norden og har jevnlig figurert på lister over verdens mest anerkjente designstudioer. Bleed har 18 ansatte og omsatte i 2017 for 23 millioner kroner.