Content-film, eller innholdsmarkedsføring med video, er det selvskrevne valget når du ønsker å vise kundene dine hvordan de kan bruke produktene dine – for eksempel gjennom typiske «gjør det selv»-videoer. Men det er også viktig å huske på at video har en helt overlegen evne til å påvirke oss emosjonelt. Følelser skaper engasjement, og engasjement er en av de viktigste forutsetningene for et salg. Skal innholdsmarkedsføringen konvertere, må du altså engasjere.

Les også: 6 grunner til hvorfor video er viktig for bedriftens markedsføring i 2019


SERVER KUNDEN RIKTIG BUDSKAP PÅ RIKTIG STED I KUNDEREISEN

Effekten av content-film har de seneste årene blitt grundig testet og dokumentert, og tallenes tale er klar: Å bruke video som en del av innholdsmarkedsføringen, øker bedriftens konverteringsrate betraktelig. Men som med alt annet innhold, må content-filmer formidle rett budskap til rett tid for at det skal ha en effekt. For å få mest mulig ut av videomarkedsføringen din må du derfor alltid tilpasse innholdet etter hvor kunden befinner seg i kjøpstrakten.


ERKJENNELSESFASEN: BEVISSTGJØR KUNDEN MED CONENT-FILM

Det er vanlig å dele inn kjøpstrakten, eller kundereisen, i tre nivåer eller faser. I den første fasen, erkjennelsesfasen, gjelder det å hjelpe potensielle kunder med å bli bevisst behovet for produktet eller tjenesten din. Før kundene har erkjent dette behovet, har det liten hensikt å pepre dem med tørr og detaljert produktinformasjon. Målet er i første omgang å tiltrekke oppmerksomheten deres, øke bevisstheten deres og gjøre dem nysgjerrige på å finne ut mer.

Les hele artikkelen her.