I friluftsappen kan barn registrere turaktiviteter og turlengde, og samle poeng når de er ute. Med tre ulike brett og 45 forskjellige aktiviteter er det nok av inspirasjon å hente i Kul Tur.

AntiDiffer hadde allerede startet tankeprosessen rundt appen da koronasituasjonen endret både hverdagen, arbeidsrutinene og ferieplanene til de fleste nordmenn.

 - Vi var godt i gang med en app som skulle motivere barn til å komme seg på tur, da vi skjønte at denne sommeren kom til å bli annerledes, og at vi mest sannsynlig skulle feriere i Norge. Da DNT lurte på om vi hadde lyst å lage denne som en dugnad, var det umulig å si nei, sier daglig leder Ann-Kristin Hansen i AntiDiffer.

Appen er levert av et team ledet av AntiDiffer-sjef Hansen. Stine Modal i AntiDiffer har stått for designet, mens Kari Skjold og Anders Brastad i Xlent har levert teknisk utvikling. Sammen med Trygve Sunde Kolderup i DNT og Thomas Klovland som hadde ideen for appen, har Hansen holdt styr på et team med masse energi og pågangsvilje.

 - Dette prosjektet har også utfordret oss når det gjelder arbeidsmetodikk. Hele jobben har faktisk blitt gjort på hjemmekontor og første gang teamet møtte hverandre fysisk var for å ta bilde til denne saken, forteller Hansen.


Mange nedlastinger etter lansering

Kul Tur ble tilgjengelig for Apple-telefoner rett før pinsehelgen. I løpet av lanseringshelgen ble appen lastet ned mer enn 2.000 ganger.

- Kul Tur ble levert under spesielle arbeidsforhold, på et lite budsjett, men med masse ståpåvilje. Vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger fra barn og deres foreldre, og kommer til å bruke disse når vi videreutvikler appen videre, sier Hansen.

 Også DNT har stor tro på den nye appen.

- Fjellpasset til Barnas Turlag har alltid vært populært. Inntil nå har vi kun hatt det i papirformat. Nå har Korona-pandemien gjort at vi ikke får gjennomført alle våre tradisjonelle arrangementer. Samtidig er kortreist og enkelt friluftsliv enda mer aktuelt. Da har vi tenkt nytt og digitalisert Fjellpasset. Vi har tro på at Kul Tur-appen kan inspirere flere barn og barnefamilier til å komme seg ut og ha det gøy underveis, sier Kristin Oftdal, fagsjef Barn og unge i DNT.

Kul Tur er foreløpig kun tilgjengelig for Apple-telefoner, men en Android-versjon er under utvikling.