Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en 24 år gammel digital markedsfører fra Drammen som brenner for å lære. Spesielt brenner jeg for SEO og for å hjelpe andre å forstå hvordan det fungerer. Som person er jeg nysgjerrig og liker å lære nye ting og være i utvikling hele tiden. Det tror jeg passer godt til et felt som SEO, for det står aldri stille. 

Hva skal du gjøre i Amidays?

Mine arbeidsoppgaver vil være on-site SEO, søkeordsanalyser og kontinuerlig oppfølging av kundene. Ved hjelp av ulike verktøy og mange timer med nerding i detaljene, vil jeg kunne rådgi kundene hvordan de kan prestere bedre i Google og andre søkemotorer.

Hvilken bakgrunn har du og hva har du gjort tidligere som kan komme til nytte hos Amidays?

Jeg har bakgrunn som digital markedsfører med spesialisering innenfor SEO. Jeg har en bachelor i Markedsføring og Merkevareledelse på Høyskolen Kristiania med fordypning i digital markedsføring. Her skrev jeg en bachelor om SEO, hvor vi analyserte hvordan SEO, merkevarekjennskap og digital annonsering kan påvirke bedriftens salg og trafikk . Ellers så følger jeg daglig med på stort og smått som skjer innenfor digital markedsføring.

Hvorfor bør bedrifter jobbe effektivt med SEO?

Det sies at 90 % av kjøp starter med et søk i Google. Og 95 % av trafikken går til den første siden i Google. Derfor er det viktig å ha en god plassering i søkemotorene. En gammel SEO-joke sier at “the best places to hide a dead body is page 2 of Google”. Derfor kan ikke bedrifter nedprioritere SEO lenger, men se på det som en naturlig grunnmur av deres markedsplan.

Hva slags byrå har du lyst til å være med å bygge, nå som du blir en del av oss?

Jeg har lyst å hjelpe til å bygge et dynamisk og ambisiøst byrå som ikke er redd for å satse. I SEO-bransjen skjer det nye ting hver uke, så vi må alltid holde oss faglig oppdatert og utvikle oss videre. Hos Amidays tror jeg det er gode muligheter for å vokse, både faglig og som person.

Har du noen nettsteder til faglig inspirasjon, som du har lyst til å dele helt på tampen?

Jeg vil anbefale å følge med på Neil Patel, Matt Leonard og Rand Fishkin på Twitter, ettersom de diskuterer viktige områder rundt digital markedsføring. Ellers er Search Engine Journal en god blogg for å holde seg oppdatert. Et annet tips er SEMrush som har mange fine kurs for de som vil få et innblikk i SEO-verden.