- Det er fremdeles mange myter om TV-annonsering, og flere annonsører føler kanskje at de mangler nok kunnskap om tema. Derfor tenkte vi det var en god idé å arrangere en quiz, forklarer leder for foreningen Tenk TV, Bjørn Solvang.

Klarna gikk helt til topps

Konkurransen har blitt arrangert gjennom tre semifinale-heats digitalt de siste ukene. Vinneren av hvert heat fikk en plass i finalen på scenen på Den store annonsørdagen. I tillegg fikk én annonsør fra salen også muligheten til å delta. Finalen var representert av Widerøe, Atea, Elkjøp og Klarna, hvor sistnevnte tok en overlegen seier.

- Konkurranseinstinktet kicket inn for å si det sånn. Det var mest gøy, selv om det selvfølgelig var en liten del av meg som var nervøs for å gjøre det dårlig foran hele bransjen, sier Malin Gregersen, Senior Marketing Associate i Klarna.

Quizmaster:

Finalen på Latter ble ledet av ingen ringere enn Pål Gordon Nilsen. Foto: Helge Brekke.

Hva premien skal brukes til holder imidlertid Gregersen hemmelig enn så lenge.

- I kjent Klarna-stil så kommer vi til å gjøre det litt annerledes. Vi har ikke lyst til å røpe hva, men jeg ville anbefalt å ikke spole over TV-reklamen i den siste uken av året, sier Gregersen.

Trua på TV styrker seg

På den store annonsørdagen ble også den store annonsørrapporten presentert. Her kommer det blant annet frem at TV-annonsering er kanalen flest annonsører har tro på som merkevarebyggende medium. I tillegg er TV-annonsering inne på en tredjeplass for kanaler annonsørene har tro på som salgsutløsende.

Styrket tro på TV:

Bjørn Solvang i Foreningen Tenk TV på scenen under Den store annonsørdagen 2021. Foto: Helge Brekke.

- Valg av kanal kommer helt an på kampanjen og KPIene, men det er jo klart at TV er en viktig del av mediemiksen når vi gjennomfører større kampanjer sier Gregersen som legger til:

- Vi har jo for eksempel en TV-kampanje gående akkurat nå, i forbindelse med at Klarna gjennomfører en rekke produktforbedringer for å sette en ny standard i kredittbransjen - vi går blant annet fra 14 til 30 dagers betalingstid. Her er TV en viktig del av mediemiksen, hvor kjennskap, forståelse og historiefortelling er key.

Solvang i Tenk TV er også godt fornøyd med funnene i rapporten.

- Rapporten bekrefter at annonsørene er enige med oss. Skal du bli sett og hørt, er du nødt til å være på TV.