Selv om pandemien har vært vanskelig for hele Norge, er det også mange som har kommet ut med større kjøpekraft. 

En fersk undersøkelse blant Norges 3,3 millioner snapchattere viser at 68 prosent ser for seg å starte julehandelen allerede i november, mens 64 prosent har planer om å shoppe på selve Black Friday den 26. november.

På jakt etter gode tilbud

Dette tilsvarer rundt to av tre snapchattere, altså godt over to millioner mennesker. Blant dem ser 58 prosent for seg å kjøpe klær og/eller tilbehør, 37 prosent vil kjøpe tech-«dingser», mens 30 prosent er på utkikk etter å gjøre større elektronikk-kjøp.

Rundt 70 prosent av snapchatterne har planer om å gjøre mesteparten av gaveshoppingen sin fysisk i butikken, 28 prosent ser for seg å gjøre det via mobilen, mens 20 prosent vil bruke Mac eller PC.

Det er mange grunner til at Snapchat kan være en god reklamekanal for merkevarer og annonsører som vil styrke sin synlighet blant viktige kjøpergruppe (vi har tidligere snakket om at det er mer «typisk norsk» å være på Snapchat enn du kanskje tror). 

Det kanskje viktigste er at de bruker plattformen aktivt for å få råd fra venner og familie, de snapper aktivt mens de er i butikken, og de bruker Snapchat-funksjonalitet som Stories og Shows for å finne inspirasjon til gode kjøp. Snapchat er med andre ord «up close & personal» når handelen skjer.

6 tips som øker salget på Black Friday

Ingen kjenner snapchatterne bedre enn Snapchat, og derfor har vi samlet seks tips til deg som er annonsør slik at du kan forberede deg best mulig til årets Black Friday:

 1. Optimaliser nettsidene dine for mobiltrafikk – det øker konverteringen
  Tallene fra undersøkelsen viser at netthandel i mye større grad vil skje på mobilen enn på desktop, og snapchattere er de mest avanserte mobilshopperne som finnes.

 2. Ta i bruk Snap Pixel for å tracke, måle og bygge et publikum
  Snap Pixel er en kode du installerer på webserveren for å lære mer om hvordan snapchattere bruker nettsiden din, med mål om å lage mer treffsikre kampanjer og ha bedre kontroll på konverteringen.

 3. Skap engasjement med tydelige produkter og tilbud
  Annonser på Snapchat er engasjerende og eksponerer merkevaren din på en måte som snapchattere er komfortable med. Black Friday-annonser treffer derfor ikke bare et publikum som allerede følger merkevarer, lager ønskelister og kjøper gaver, det gir også bedrifter av alle størrelser en mulighet til å oppnå og overgå kampanjemålene sine.

 4. Velg riktig annonseformat for å nå kampanjemålene
  Snapchat-annonser hjelper alle bedrifter til å nå kampanjemålene sine, men gir særlig gode resultater for nettbutikker som vil øke omsetningen. Sett deg inn i de fire annonsetypene som er tilgjengelige på Snapchat, og tenk gjennom hva som vil passe best:
  1. Single Image eller Video Ads Dette er fullskjermsannonser som er enkle å lage og gir stor kreativ frihet, 
  2. Collection Ads Her deles skjermen i fire klikkbare «fliser» som gjør det lett å vise frem flere produkter, 
  3. Story Ads Dette er en serie av 3-20 Single Image eller Video Ads som plasseres i Snapchats Discover-seksjon, eller
  4. Dynamic Product Ads,hvor du kan bruke hele produktkatalogen for å skape individuelt tilpassede annonser til et stort publikum. 

 5. Optimaliser effekten av kampanjene dine med målstyrt budgivning
  På Snapchat kan du bruke målstyrt budgivning for å optimalisere kampanjene dine mot akkurat det du vil at snapchatterne skal gjøre etter å ha sett annonsene dine. Det finnes flere budstrategier, men for Black Friday er du kanskje aller mest interessert i velge en variant som kan bidra til å øke netthandelen via mobilen?

 6. Treff snapchatterne også utenom de store handledagene
  Snapchattere bruker 1,6 ganger mer penger enn gjennomsnitts-shopperen, og de elsker julen. Shoppingen deres er derfor ikke bare begrenset til de store handledagene som Black Friday og Cyber Monday. Derfor bør din digitale annonsestrategi ikke bare handle om de «store» handledagene.


Bonustips! 
Det kan være verdt å nevne at blant de norske snapchatterne som har svart at de planlegger å handle på Black Friday og Cyber Monday, oppgir 83 prosent at de kommer til å bruke minst like mye som de gjorde i november 2020. Her er det med andre ord bare å rigge seg til med gode tilbud og treffsikre kampanjer!