I Q3 viser Forbrukerkompasset fra Prisjakt en styrket kjøpekraftindeks og økende optimisme blant norske forbrukere. Kjøpekraftindeksen har en økning på 3% fra forrige kvartal, noe som tyder på at norske forbrukere opplever bedre muligheter til å bruke penger på fysiske varer de kommende månedene. Til tross for økende inflasjon og kostnader, opprettholder forbrukere en positiv holdning til sitt forbruksnivå.

Samtidig viser rapporten at returer spiller en betydelig rolle i forbrukeradferd. Mote, klær og tilbehør er kategorien med flest returer (23%), etterfulgt av barneartikler og leker (8%). Rapporten viser at en betydelig andel (33%) av norske forbrukere ikke er villige til å betale for returer, noe som legger press på nettbutikker for å tilby gratis returordninger som en del av kundeopplevelsen.

Se alle tallene og hvordan de forskjellige målgruppene svarer i Forbrukerkompasset Q3. 

For å få suksess i det skiftende handelslandskapet er det viktig for butikker å tilpasse seg kundenes behov og forventninger. Dette inkluderer å tilby gratis returmuligheter og fokusere på verdiargumenter som appellerer til prisbevisste forbrukere. Samtidig må butikkene optimalisere sin digitale markedsføring for å nå kundene på en effektiv måte og skape en god handleopplevelse.

– Forbrukere velger billigere alternativer enn tidligere og verdiargumenter forventes å være mer effektive en stund fremover. Sett deg inn i kundenes situasjon og tenk over hvilke argumenter som passer best til deres hverdag, anbefaler Christoffer Reina, Norgessjef i Prisjakt. 

Last ned Prisjakts rapport Forbrukerkompasset Q3 for å lese hele undersøkelsen og mer om Prisjakts Kjøpekraftindeks.