I Q4 viser Forbrukerkompasset fra Prisjakt en nedgang i kjøpekraftindeksen på 7%. Det antyder at norske forbrukere føler seg mindre trygge på økonomien sin og er mindre villige til å bruke penger på fysiske varer de kommende månedene. Til tross for økende inflasjon og generelle kostnadsøkninger, kan netthandelen likevel være forsiktige optimister. Andelen forbrukere som skal handle holder seg stabilt og budsjettet har økt.

I Prisjakts analyse av forbrukernes handlevaner i Q4 sammenlignet med samme periode i fjor, observeres interessante trender innen ulike varekategorier. Ifølge rapporten øker intensjonen for kjøp innen Renovering & Bygg med hele 8%, Skjønnhet & Helse har økt med 5%, mens Sport & Fritid øker med 4%. 

Se alle tallene og hvordan de forskjellige målgruppene svarer i Forbrukerkompasset Q4.

Tallene fra Prisjakt tyder også på at forbrukerne har valgt å sette av en større andel av budsjettet til å benytte seg av Black Friday-tilbudene og resten av Q4 sammenlignet med tidligere år. Dette signaliserer en økende interesse for shoppingen som høytiden bringer med seg, inkludert de spesielle rabattene og kampanjene.

– Forbrukerne er tålmodige og venter med større kjøp til Black-tilbudene. Størstedelen av Q4-budsjettet går til gaver til nære og kjære. Butikker bør justere sin markedsføring for å fokusere på disse to områdene, tipser Christoffer Reina, Norgessjef i Prisjakt.

Last ned Forbrukerkompasset Q4 av Prisjakt for å lese hele undersøkelsen og mer om Prisjakts Kjøpekraftindeks.