- Stillingspodcast er brilliant til rekruttering. Den gir kandidatene mulighet til å bli kjent med forventningene til stillingen, selskapet og rekrutterende leder. Flinke folk er opptatt av kultur, verdier, lederskap og ambisjoner når de skal velge en jobb, dette kommer ikke frem i en ordinær stilllingsannonse, sier manager i MeyerHaugen Bjørnar Angell.

MeyerHaugen har spesialisert seg på stillingspodcaster gjennom aktiv bruk over flere år. Selskapets rekrutteringsmetodikk har fokus på den gode kandidatopplevelsen i et arbeidsmarked der det er kamp om talentene. Metoden er velutviklet, studioet er inhouse, podcastene er kostnadseffektive å produsere og krever ingen forhåndsforberedelser fra oppdragsgiverne. Innspillingen tar normalt sett under en time og hver episoden varer i 20-25 minutter.

- Rekruttering handler om mennesker og å finne ut om det er en god match både for kandidaten og selskapet. For at kandidatene skal bli bedre kjent med rekrutterende leder er det egentlig en fordel at de ikke har innøvde svar på forhånd og heller kan være litt spontane. Da blir lytteren bedre kjent med personen bak ledertittelen, sier Angell.

Lyttertall er ingen suksessfaktor

Etter at MeyerHaugen har kartlagt rollen, gjør de målrettede søk og kontakter relevante profiler.

- Flere oppdragsgivere stiller det høyst relevante spørsmålet om hvor mange som egentlig gidder å lytte til podcasten. Da er det viktig å huske på at målgruppen for podcasten først og fremst er potensielle kandidater til akkurat denne stillingen. Vår jobb er å lete opp dem og sørge for at de lytter til podcasten, derfor er ikke antall lyttere et mål i seg selv, sier Angell.

- Stillingspodcast er brilliant til rekruttering, sier manager i MeyerHaugen Bjørnar Angell. Foto: Thomas Brun NTB / Kommunikasjon