Av: Maren Fossdal - Perfomance marketing specialist - Metro Branding

- Facebook er uten tvil en fantastisk plattform for markedsføring -  hvis det gjøres riktig. Dessverre tenker alt for få godt nok gjennom hensikt, mål og innhold - som må på plass for å lykkes skikkelig med en Facebook-kampanje, sier performance marketing specialist Maren Fossdal i Metro Branding.

 Hun har satt opp en liste for at du skal unngå å kaste bort pengene dine på annonser som ikke fungerer:

  1. Definer målet. Ved å ha et tydelig definert mål, vil du lettere kunne måle kampanjens suksess. Vet du egentlig hva du vil oppnå med det du poster på Facebook?

  2. Innhold, innhold, innhold! Du har bare 2,8 sekunder på deg til å fange interessen når noen klikker seg inn på nettsiden din. Før du legger ut en annonse må du sørge for at innholdet er på plass, og at du har en relevant landingsside. Hvis tilbudet du annonserer er godt skjult blant andre produkter og tilbud, risikerer du å kaste penger rett ut vinduet.

  3. Image is everything. Uten gode bilder på plass er ikke landingssiden din særlig spennende eller relevant. Bildet er dessuten annonsens blikkfang. Bruk tid på å finne det rette bildet. Unngå Shutterstock – ta i stedet gode bilder selv eller bruk en fotograf.

  4. Skal du virkelig ha en konkurranse? Konkurranser på Facebook er populære, skal vi tro omfanget av dem. Men virker det? Det hjelper ikke med likes og delinger dersom det ikke fører til noe mer for deg som avsender. Gå tilbake og tenk over målet. Oppnår du det du vil med en konkurranse?

  5. Likes gir ikke penger. Det er nok av bedrifter som oppfordrer til lik og del. Snakk heller om fordelene som finnes ved å klikke seg inn på nettsiden din. Det er flott med engasjement, men likes i seg selv gir ikke penger i kassa.

  6. Alltid teste! Hvordan vet du hvilket budskap som fungerer best til hvilken målgruppe? Dersom du ikke bruker Facebook Power Editor (annonseverktøyet til Facebook) går du glipp av viktig kunnskap. Mulighetene for å teste målgrupper og budskap er mye større her, enn direkte i Facebook. Bare ved testing kan du være sikker på å få mest mulig ut av hver eneste krone du investerer i å annonsere på Facebook.


Så før du tenker at «nå kjører vi på med en Facebook-kampanje igjen», tenk deg om en gang til. Utarbeide mål, jobbe med innholdet, bildene og ha en tilpasset landingsside som annonsen skal føre til på plass. Test ut forskjellige målrettinger og analyser resultatene før du satser de store pengene. Da er grunnlaget for å lykkes med Facebook-kampanjer lagt.

Vil du ha hjelp til gjennomtenkte kampanjer på Facebook? Kontakt Maren Fossdal i Metro Branding. 

Maren Fossdal