- Da er vi klare for Aller Best 2021. Og jeg ønsker dere hjertelig velkommen til å delta i denne konkurransen. Oppfordringen kommer fra Chris Tallerås Steen som er juryleder og kommersiell direktør i Aller Media.

Aller Best 2020 er akkurat avsluttet, og det var til slutt Helsedirektoratet som gikk av med seieren.

Vinnerteamet besto av Jasmina Lie fra Aller, Christian Næss Gundersen og Henriette Skådinn Mindshare, Hedda Refsum Schultz fra Helsedirekoratet. I tillegg var Per Høj Reklamebyrå en viktig brikke i kampanjen.

Christian Næss Gundersen, som også er nytt jurymedlem for året, sier i etterkant at han så vinnercaset på et tidlig tidspunkt. Hele arbeidsmetodikken deres tilsa det.

- Vi startet med innsikten for å bryte barrierer, og vi visste at vi måtte rekruttere på bakgrunn av det. Vi visste vi måtte bruke den beste til å fortelle historien, og det er selvfølgelig Aller. Til slutt fikk vi kvitteringen på at vi lyktes, sier han.

Aller Best - en viktig pris!

Aller Best ble først oppfattet som en intern konkurranse, men gjennom de fem årene konkurransen har eksistert har den utviklet seg til å bli en viktig konkurranse som anerkjennes i hele bransjen. Flere av fjorårets topp tre-deltakere uttalte sin begeistring for Aller Best, og mener den virkelig er noe å strekke seg til.

- Aller Best har gjennom tiden hevet nivået år for år. Både gjennomføringen, casene og casepresentasjonene har blitt sterkere. Jeg ser frem til å se hvordan det i år skal løftes enda et hakk, sier Martin Wenstad Janssen, som tok tredjeplassen i Aller Best 2020.

Juryleder Chris Tallerås Steen mener Aller Best-prisen har blitt ekstremt viktig.

- Det er fordi vi setter fokus på det gode arbeidet. Vi setter fokus på samarbeid mellom Aller, mediebyrå, reklamebyrå og kunder. Det meste blir bra, og kanskje aller best når vi jobber sammen om å skape noe, sier hun.

I videoen under gir hun deg sine beste råd for å lage knallbra case til Aller Best 2021.

Gode caser fortjener å få skinne

Det er en svært kompetent gjeng hun tar med seg i arbeidet med å fremheve årets beste caser. Foruten henne selv består juryen 2021 av Martin Wenstad Janssen, Christian Næss Gundersen og Hanne Jegleim.

- Jeg gleder meg til masse inspirasjon og mange gode diskusjoner! Håper selvsagt på gode strategier og masse kreativitet, sier Hanne Jegleim, kundedirektør i Mediacom.

Med sine 25 års erfaring fra markedsføring og ledelse bidrar hun med sitt analytiske hode og ikke minst et stort hjerte for markedsføringsfaget. Dessuten kan hun skryte av mange topplasseringer i ANFO Effekt, Mediaforum og Gulltaggen.

- Jeg er veldig opptatt av å bevise markedsføringens effekt på forretningsresultater. Tror jeg er god til å stille spørsmål, og å utfordre og å se muligheter utover «læreboken», sier hun. 

Martin Wenstad Janssen gikk nylig fra Aller til Cavai som kommersiell direktør. Med utmerkelser i blant annet ANFO Effekt, Gulltaggen, Medieprisene og ikke minst Aller Best vet han hva som skal til for å lage et bra case.

- Etter å selv ha hatt flere caser i Aller Best, håper jeg min erfaring som tidligere deltaker kan være et godt tilskudd inn i årets jury, sier han. 

Gode historier gir suksess

Christian Næss Gundersen, som er Account Director i Mindshare, og årets vinner, med caset til Helsedirektoratet. Der benyttet de ekte historier gjennom ekte mennesker, som var en del av de viktigste faktorene, og ga særdeles gode resultater. Selv har han lang erfaring med historiefortelling, blant annet i tiden på markedsavdelingen i Hennes & Mauritz. Siden har han dratt nytte av erfaringen innen content.

- Min erfaring er at kunder ofte er introverte, og med det mener jeg, at de veldig ofte har et godt blikk på hva de selv vil si, men ikke nødvendigvis hva leserne er opptatt av. Og det er nettopp i den oversettelsen der som innholdsprodusentene får en kjempeviktig rolle. Dere kjenner leserne deres, og vi som mediebyrå har et ganske godt blikk på befolkningen, sier Christian Næss Gundersen.

Ha skikkelig hårete mål!

Chris Tallerås Steen har stor sans for å starte tidlig med å utarbeide case, men fremhever også andre elementer som viktige for å gjøre det bra i Aller Best.

- Tørr å sette dere skikkelig håret mål! Jobb sammen, bruk god tid og, en siste ting, ha det skikkelig gøy mens dere holder på, råder hun.

Deler sine beste tips

Jury er satt sammen av personer med forskjellige bakgrunner og erfaringer, og har derfor også muligheten til å dele gode, men veldig forskjellige råd.

- Hanne Jegleim: Mitt aller beste råd for å lage best mulig case er å legge arbeid i å bygge en god «story» og være tydelig på hva som gjør dette til et godt case. 

- Martin Wenstad Janssen: Et case er aldri universalt. Hvis du sikter på pallen, må caset formes etter kategorien eller konkurransen det leveres inn til. Mitt beste råd er derfor å bruke mye tid på å skrive og designe caset til å svare på kategorien og kriteriene hvor det leveres inn. Dette er kraftig undervurdert.

- Christian Næss Gundersen: Caset skal være bygget på god innsikt som beskriver utfordringen som man har, og at man ser at den kunnskapen blir brukt gjennom løsning og innhold. Så bruk det dere vet fra innsikten når dere lager caser, rekrutterer mennesker og at man klarer å lage innhold som er underholdende og opplysende.

Sesong 6 av Aller Best 2021 har akkurat startet og gjengen i Aller gleder seg til å følge konkurransen gjennom året. Lykke til med caseskrivingen!