Manpowers nyeste arbeidsmarkedsundersøkelse , MEOS Q1, viser rekordhøy etterspørsel etter arbeidskraft i første kvartal av 2022. Bemanningsbyrået har gjennomført undersøkelsen helt tilbake til 2003. I årets rapport kommer det frem at vi i dag har den høyeste etterspørselen etter arbeidskraft noensinne. Undersøkelsen gir klare signaler om at arbeidsgivere i alle sektorer skal ansette flere i årets første kvartal, men det er i bransjene IT, telekom, teknologi, kommunikasjon og medier at en finner de beste utsiktene med en nettovekst på 45 prosent. 

Dette er en utvikling de som ansetter i medier- og kommunikasjonsbransjen allerede har merket seg. Konkurransen om kandidatene er stor, og kampen om å få tak i arbeidstakere har aldri vært tøffere i bransjen. I tillegg har det lenge vært en utvikling at mange, spesielt de unge, ikke blir lenge i jobben før de hopper videre. Det å være en attraktiv arbeidsgiver fordrer derfor langt mer i dag enn tidligere.

Så hva betyr det for deg som skal ansette? Vi har tatt en prat med Kampanjes kommersielle leder Nina Gade Tenvik som har jobbet tett med både kunder og utviklingen av Kampanje.coms stillingsportal i en årrekke.

- Først og fremst er det viktig å se på en ansettelsesprosess ikke som en «one-off», men noe man jobber med hele året i form av å bygge merkevare, kjennskap og kunnskap. Det er viktigere enn noen gang å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver og faktisk også være det i dagens svært konkurranseintensive marked, sier Tenvik.

Tenvik mener at når det gjelder valg av kanaler er det «enda viktigere å være der kandidatene er, i riktig kontekst og modus og å treffe også de som ikke er i jobbsøkermodus.»

- Det gjør man på nisjenettstedene. I tillegg er jo det å ansette merkevarebyggende i seg selv, man vokser og søker etter nye talenter til nye spennende stillinger, og det viser man ved å være til stede med stillingsutlysningen der bransjen og kandidaten er. Man bør også tenke litt utradisjonelt i bruk av virkemidler når det gjelder selve stillingsutlysningen og når man gjør hva og hvordan, sier hun.

Særlig bruken av native-annonsering i forbindelse med rekrutteringsprosesser har god effekt, mener Kampanjes kommersielle sjef.

- Native artikler i kombinasjon med andre stillingsprodukter øker både oppmerksomhet, antall lesere, distribusjonen og antall søkere, og hva med å bruke litt ressurser på en rekrutteringsfilm eller podkast for å skille seg litt ut, sier Tenvik.

Med stillingsportalen Kampanje Jobb har medieselskapet jobbet med produktutvikling i mange år for å sikre at kundene får de beste løsningene og treffer de riktige menneskene.

- Det viktigste er jo ikke nødvendigvis hvor mange som har sett utlysningen din, men hvem som har sett dem og hvem som faktisk søker på stillingen, sier Tenvik.

Tenvik sier Kampanje den siste tiden har intensivert arbeidet med produktutvikling og testing av både ulike kanaler, produkter og sammensetning.

- Vi er trygge på at vi i dag tilbyr gode løsninger som er svært konkurransedyktige i dagens marked. Vår unike posisjon med over 100.000 unike lesere hver eneste uke er noe vi utnytter. Dette er lesere som er så interessert i bransjen og faget at de leser flere artikler og har lang lesetid. Vi tilbyr våre kunder unike, ulike og fleksible løsninger som inneholder alt fra native artikler, stillingskaruseller, bannere, SoMe-pakker, nyhetsbrev til en base på over 7500 personer, i tillegg til å kunne bistå med både rekrutteringsfilm og podkast, sier Tenvik. 

Totalt for fjoråret har over 1.200 kunder tatt i bruk Kampanje Jobbs stillingsportal og karusell, og i tillegg kommer de med bannere og nativeartikler.

- Dette taler sitt tydelige språk. Kampanje.com er den foretrukne stillingsportalen for medier - og kommunikasjonsbransjen og vi kommer til å fortsette å jobbe med å optimalisere produktet og effekten for våre kunder, i tillegg til at vi skal bli viktigere for enda litt flere. Det er bare å kontakte oss for en uforpliktende prat og vi deler gjerne våre erfaringer og tanker med kundene våre da vi alltid setter kunden først og ønsker å levere verdi for kundene våre avslutter Tenvik.