Marco Spies er en interaksjonsdesigner og merkevarekonsulent. Han er grunnlegger av det tyske design- og innovasjonsbyrået think moto, og forfatter av boken "Branded Interactions" som er pensum på universiteter og høyskoler i Tyskland.

8. februar kommer han til Grand Hotel i Oslo for å holde en eksklusiv masterclass, og i den anledning har vi tatt en prat med han om hva masterclassen handler om og hvem som vil få nytte av den.

Hei, Marco! Fortell litt om det du brenner for, nemlig «Branded Interaction Design (BIxD)».

- Branded Interaction Design (BIxD) handler om mye mer enn visuell design, og endrer faktisk både byråhverdagen og arbeidsbeskrivelsen til designeren. I dag fokuserer man på digitale kontaktpunkter, hvor nye dukker opp hele tiden, og hvor det å utforme dem i samsvar med merkevaren kan være utfordrende for bedrifter og byråer.

Skjønner. Så hva er BIxD rent praktisk?

- BIxD er en arbeidsflyt som integrerer konsept, design og teknisk implementering, inkludert prototyping og testing. Og det er denne prosessen og metoden vi vil gå gjennom på masterclassen 8. februar.

Okay, så hva handler masterclassen nærmere om?

- Vi vil fokusere på hvordan man kan skape en brukersentrisk merkevareopplevelse på tvers av en hel haug med kontaktpunkter. Merkevarer må være levende og i konstant endring. Det er nettopp derfor fleksible, identitetsskapende designsystemer nå erstatter klassisk logo-sentrisk bedriftsdesign. Med det så blir spekteret av merkevaresignaturer som må utformes bare større og større.

Det må jo være en kompleks oppgave?

 - Ja, og det er nettopp det vi skal se på. Målet med masterclassen er at deltakerne forstår hvordan de kan takle denne komplekse, tverrfaglige oppgaven samtidig som at de tar hensyn til brukernes behov, så vel som personligheten til merkevaren og bedriftens overordnede mål.

Så hvem er så masterclassen for?

- Kurset gir uunnværlig kunnskap til designere i byråer, oppstartsbedrifter og selskaper, UX- og UI-designere, konsept- og informasjonsarkitekter, service-, produkt- og bedriftsdesignere, lyd- og bevegelsesdesignere, samt til merkevare- og markedssjefer, avslutter Spies.

Les mer og meld deg på masterclassen her!

Sett av disse datoene i kalenderen

Dagen etter masterclassen er Marco Spies én av 18 foredragsholdere på Kampanjes store konferanse «Kundeopplevelsesdagen 2023» på Grand Hotel i Oslo.

8. og 9. februar kan du med andre ord få oppleve to fulle dager med læring og inspirasjon om kundeopplevelser, merkevarer og design!

Meld deg på både masterclassen og konferansen for 9.000,- til sammen! Send en mail til event@kampanje.com med deltakerinformasjon, så sørger vi for at du får rabattert pris.

Les mer om "Masterclass: Branded Interactions" her!

Les mer om "Kundeopplevelsesdagen 2023" her!