Det har gått noen år siden innholdsmarkedsføring ble det nye «buzz-ordet». I dag er bransjen omforent om at godt innhold bygger merkevare og skaper salg.

– Samtidig ser vi at faget vårt er i stor utvikling, og at det er stor interessen for å få med seg det siste. På content-brunsjen vår i april, samlet vi 230 i salen. Det viser at mange synes det er vel anvendt tid å bruke noen timer på denne lillebroren til content marketing-dagen, sier Øyvind Vederhus, administrerende direktør i Redink.

Redinks filosofi er at skal du lykkes med content marketing, må du både bygge merkevare og forholde deg til kundereisen slik at innholdet tilpasses kundens kjøpsprosess.

– Det krever en tydelig strategi. Vi må vite hva vi vil med innholdet, og hva vi ønsker å oppnå med det, sier Vederhus.

Branding mot nye ansatte
At innhold kan brukes til god merkevarebygging, er ikke noe nytt. Men at det også kan brukes til empolyer branding, er kanskje nye tanker for noen.

– Vi ser at mange bedrifter opplever stor konkurranse om kompetansen, og dermed trenger å tenke nytt når de skal rekruttere. Brukt riktig, kan innholdsmarkedsføring også brukes til dette, sier Katrine Øyvåg. Hun er innholdsrådgiver i Redink, med spesielt ansvar for employer branding, og mener bedriftene av denne grunn må tenke på branding på nye måter.

– Tradisjonelt har HR-avdelingene jobbet med rekruttering, mens markedsavdelingen tar seg av markedsføringen. Nå må disse samarbeide, forklarer hun.

Hvordan kan du høre mer om på content-brunsjen. Dit kommer også kommunikasjonsdirektør Trude Hole i Bouvet som nylig kunne innkassere gull og bronse i Employer Branding under Magnet Awards 2019.

Godt innhold gir gode ledere
Høstens Content-brunsj byr også på flere andre spennende foredragsholdere. En av dem er leder for kommunikasjon, organisasjon og utvikling Sverre Hov i arbeidstakerorganisasjonen Lederne. I 2016 valgte Lederne å satse enda bredere på godt innhold, og resultatene har vært overveldende.

– Vi vil skille oss ut ved å skrive om det vi mener er god ledelse, forankret i den norske samarbeidsmodellen i arbeidslivet. Innholdet vårt viser dette på en veldig fin måte, forklarer Hov.

For å lykkes, har det vært viktig for Lederne å ikke bli for navlebeskuende.

– Skal vi treffe dem som er interessert i ledelse og arbeidsliv, må vi være synlige og troverdige langt utover egen organisasjon, sier Hov.

Lesertallene viser at de lykkes, og spesielt positivt er det at innholdet i stadig større grad treffer yngre lesere.

– Den siste tiden ser vi en økning på 9 prosent i alderen 18-24 og 22 prosent i alderen 25-34. Det er også positivt for fremtiden. Verden blir faktisk forandret av ledelse – på godt og vondt. En god leder viser vei, mens en dårlig leder kan gjøre stor skade, understreker Hov.

Samtidig som Lederne har etablert en sterk stemme i debatten om hva god ledelse er, ser de at flere blir kjent med organisasjonen og hva Lederne har å by på.

– Vi har positiv medlemsutvikling og ser at flere også leser om hva vi er og hva vi gjør. Det er selvsagt også viktig for oss, sier Hov.

Bli med du også
Content-brunsjen arrangeres på Vika kino 10. september. I tillegg til Katrine Øyvåg og Sverre Hov, vil du her få mulighet til å lære mer om Messenger som kommunikasjonskanal gjennom Josefine Billstöm, Creative Strategist i Facebook Creative Shop. Eller lurer du på hvordan du på best mulig vis kan måle effekt av innholdsmarkedsføringen din? Da bør du få med deg tankene til Lise Tangen Hansen fra Penetrace.

Nysgjerrig og lyst til å lære mer? 

Sjekk ut programmet til årets Content-brunsj