Influencer marketing er på mange bransjelepper om dagen. Bli med oss 18. oktober på Hotel Continental når vi avdekker hvordan du lykkes med denne sjangeren, deler juridiske råd og diskuterer fremtiden med syntetiske influencere.
Selv i en tid med store utfordringer i reklamemarkedet viser de siste tallene fra Mediebarometeret at visse kanaler opplever en betydelig vekst. En av disse kanalene er influencer-markedsføring. I 2022 uttalte hele 7 av 10 annonsører i Annonsørrapporten fra ANFO at de planla å øke investeringene i influencer-markedsføring. Fra 2022 til 2023 har veksten i denne kanalen vært imponerende med en økning på hele 37,7% i årets 8 første måneder i henhold til Mediebarometeret (mediebyråtall ikke totalmarkedet).
Men hva har egentlig skjedd innenfor influencer-markedsføring, og hva er det viktig å vite om denne raskt voksende sjangeren? Dette er blant temaene som ledende eksperter innenfor området vil utforske på konferansen "Influencer & SoMe Marketing i 2023" på Hotel Continental den 18. oktober.
En reise i influencer marketing-verdenen
For å gi oss et historisk perspektiv og en reise gjennom tidene har vi invitert Cecilie Eriksrud, leder av Max Social, til å holde sitt innlegg "Skandaler, silikon og skattefusk: Influencer-markedsføring - fra kaos til kontroll". Cecilie vil belyse hvordan utfordringer knyttet til autentisitet, transparens og etikk har påvirket influencer-markedsføringen i Norge. Hun vil ta oss med på en reise i en bransje som tidligere har vært preget av kontroverser, skandaler og uklare retningslinjer, og vise oss hvordan bransjen har klart å bygge troverdighet og tillit hos sitt publikum.
Dette vil gi deltakerne innsikt i den store transformasjonen som denne bransjen har gjennomgått, fra innføringen av merking av reklameinnhold til utviklingen av etiske retningslinjer og reguleringer, og til slutt, hva fremtiden bringer. Deltakerne vil også få verdifull innsikt i hvordan man kan bygge troverdighet og tillit i en bransje preget av kontroverser, skandaler og uklare retningslinjer, og hvordan man effektivt kan bruke influencer-markedsføring som en annonsekanal.
Hvem har ansvaret når du markedsfører med influencere?
Bruk av influencere i markedsføringen er uten tvil effektivt, men det innebærer også et stort ansvar. For hvem er egentlig ansvarlig når influencere brukes? Er det influenceren selv, mediebyrået eller annonsøren? Dette vil bli besvart av Julie Rasmussen Solli som er advokat i Thommessen. Julie vil presentere fem sentrale juridiske fallgruver og gi praktiske råd om hvordan man kan unngå dem. Hun vil også gi oss en innsikt i hva merking av reklame faktisk innebærer, hva som skal merkes og hvordan det skal merkes. Videre vil Julie se nærmere på ansvarsfordelingen når influenceren ikke merker sine reklameinnlegg, og også fokusere på markedsføring mot barn og unge, hvor kravene er strengere.
Julie har omfattende erfaring med tvisteløsning og rådgivning innenfor immateriell- og markedsføringsrett, og hun har bistått både norske og internasjonale klienter, inkludert i forbindelse med lansering av nye produkter og kampanjer.
Når lønner det seg med influencer-samarbeid?
I en tid hvor budsjettene blir strammere er det enda viktigere å sikre at hver investert krone gir verdi og effekt. Thomas Moen som har arbeidet med influencere i over 18 år, vil dele sin oppskrift på når det lønner seg å inngå betalte samarbeid med influencere, og hva man må være oppmerksom på for å sikre at man oppnår mer inntekt enn kostnader.
Thomas er en pioner innen digital markedsføring og var den første i Norge som startet kommersielle samarbeid mellom bloggere og bedrifter i 2007. Dette banet vei for en bølge av unge norske bloggere. Thomas vil holde innlegget "Influencer-markedsføring er bortkastet penger, med mindre du gjør disse 3 tingene i tillegg." Etter dette foredraget vil deltakerne få verdifulle råd og tips som forhåpentligvis vil bidra til å øke avkastningen på hver investert krone i influencer-markedsføring.
Syntetiske og falske influencere
Med den enorme fremveksten av generativ AI har falske influencere blitt et økende problem. Disse "perfekte" influencerne, som ikke engang eksisterer, drar inn millioner av kroner og har hundretusener av følgere. De kan markedsføre hva som helst og når som helst, og det er ofte umulig å skille dem fra ekte influencere. Dette fenomenet har både fordeler og ulemper, og det er avgjørende at reguleringer blir implementert snarest mulig for å unngå at slike influencere påvirker den mentale helsen til mange.
På konferansen har vi derfor invitert Hans-Petter Nygård-Hansen til å holde innlegget "Fremtidens influencere er syntetiske." Hans-Petter er en anerkjent kommunikasjonsrådgiver, skribent og foredragsholder som har markert seg i det offentlige ordskiftet. Han deler sin ekspertise om teknologi og digital markedsføring gjennom blogger, podkaster og YouTube-kanaler.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en innholdsrik og lærerik dag om influencer- og SoMe-markedsføring den 18. oktober på Hotel Continental.