- Rene klikk og konverteringer er veldig enkelt å måle, og du får umiddelbart beskjed om det du gjør fungerer – men har man kun fokus på performance marketing vil man etterhvert støte på problemer, sier Lise Tangen Hansen. Hun er kundedirektør i Penetrace og én av foredragsholderne på Content-brunsjen som arrangeres på Vika kino 10. september.

Der skal hun snakke om hvordan man kan måle merkevareeffekten av innholdsmarkedsføring på en måte som gir riktige resultater – og som sørger for at resultatene også blir bedre over tid.

Du kan ikke spørre alle
- I bunn og grunn handler det om at du må spørre riktige mennesker om hva de synes. I motsetning til store kampanjer i flere kanaler, har et content-basert always-on-løp gjerne en vesentlig smalere målgruppe. Hvis man da måler merkevareeffekt i en bred gruppe som ikke har hatt mulighet til å bli eksponert for innholdet vil resultatene naturligvis bli ganske dårlige, sier hun.

Tangen Hansen mener at mange tidligere har målt med feil metoder, blitt skuffet over resultatene og dermed lagt vekk prosjektene – fordi tallene fortalte dem at en performance-basert strategi på nett ga bedre effekt på rene salg og at andre kanaler ga bedre merkevareeffekt.

- Performance-tankegangen har fått litt for stort fokus de siste årene fordi det er så mye enklere å måle og gir deg raskt svar på om du har lykkes. Når man måler riktig ser man imidlertid at et content-løp ofte kan gi en stor merkevareeffekt i målgruppen – samtidig som man får veldig viktige læringspunkter som gjør at man hele tiden kan forbedre innholdet.

Ny metode
Penetrace har utviklet et rammeverk og en metode som gjør at man relativt enkelt kan måle merkevareeffekten av content marketing – enten det er i egne eller andres kanaler. Resultatet blir både en bedre forståelse av de ulike disiplinenes reelle innvirkning på merkevarebyggingen – men også verdifulle data som gjør det mulig å hele tiden forbedre innholdet basert på direkte tilbakemeldinger fra målgruppen.

- Penetrace har jobbet med dette i nesten to år, og vi har testet mye på veien. Nå har vi en metode som vi stoler på – og som fungerer som et standardopplegg uten mye skreddersøm, sier Tangen Hansen.

Blant kundene som har benyttet seg av metoden er Mills. De ønsket seg en metode for å avdekke effekten blant kundene som hadde vært eksponert for always-on-løpet på nettsiden for et av sine produkter.

- Vi fant sentrale merkevareeffekter, men noe av det viktigste var likevel læringspunktene som kunne bli tatt med tilbake i den løpende produksjonen av innhold, sier Tangen Hansen.

Under Content-brunsjen 10. september vil Lise gå dypere inn i dette caset for å vise frem hva de lærte og vise hvordan man kan komme i gang med måling av sitt eget innhold på en rask og effektiv måte.

Messenger og rekruttering
I tillegg til Lise Tangen Hansens foredrag om effektmåling vil du blant annet få mulighet til å lære mer om Messenger som kommunikasjonskanal gjennom Josefine Billström, Creative Strategist i Facebook Creative Shop. Her vil også administrerende direktør i Redink, Øyvind Vederhus, gi deg resultatene fra en fersk undersøkelse som går gjennom hvorfor man bør satse på innholdsmarkedsføring.
 
Lurer du på hvem som har skylda for dårlig innhold? Da bør du få med deg Christine Calverts foredrag. Eller lurer du på hvordan man kan bruke innhold for å skape bedre ledere? Da er foredraget fra Sverre Hov i Lederne midt i blinken. Hva med rekruttering? Kan man bruke innhold til det også? Katrine Øyvåg er ansvarlig for Employer Branding hos Redink og skal sammen med Trude Hole fra Bouvet fortelle om hvordan innhold ga dem en enorm oppmerksomhet i en av målgruppene som er aller vanskeligst å nå: Unge utviklere.

I vår hadde vi full sal med 230 mennesker, så her gjelder det å sikre seg en plass før det blir utsolgt.

Les mer om seminaret og meld deg på her