16. mars arrangerer vi «Merkevaredagen 2023» på Grand Hotel for 7. året på rad, og har som alltid samlet en rekke svært erfarne folk på scenen. Til å lede oss gjennom dagen kommer Eirik Norman Hansen,som er en kjent mann for de fleste. Vi har også lykkes å få to svært gode keynotessom begge har jobbet i en årrekke med merkevarebygging og har lang erfaring i «gamet».

Tilfeldighetene førte til at de begge har base i Danmark og begge har norsk tilknytning. Ørnulf Johnsen starter dagen med sitt foredrag «Kreativ historiefortelling - om hvordan følelser er veien til vekst».

Ørnulf har mer enn 25 års erfaring fra ledende byråer, som Leo Burnett, Try, Naked Communications og Anorak. Siden 2015 har han kledd flere sentrale roller i NoA, de to seneste årene som direktør i &Co., som ble kåret til verdens beste kreative byrå av Campaign Magazine i 2022.

I 2016 utviklet &Co. en reklamefilm for TV2 i Danmark. Den het «alt det vi deler» og ble umiddelbart et internettfenomen med over en halv milliard visninger. Den reposisjonerte også TV2 så og si over natten. Det aller mest interessante, dog, var at ideen også motiverte de ansatte og gjorde at partnere og andre interessegrupper intuitivt forsto hva TV2 sto for og ønsket fra dem.

Siden den gang har &Co. blant annet hjulpet VELUX med å «save the indoor generation», økt valgdeltagelsen ved Europaparlamentsvalget ved å sette en følelse på demokratiet, fått verdens største shippingselskap til å gå «all the way» i sin forretningstransformasjon – og brukt 2500 timer på å danse ballet. Ved å fokusere på de menneskelige problemene som ligger bak en forretningsutfordring, kan emosjonelt betont kreativitet akselerere vekst, endring og mobilisering langt ut over reklameblokka. Dette er noe av det vi kommer til å sitte igjen med etter Ørnulfs foredrag på Merkevaredagen!

Den andre keynote foredragsholderen er Espen Højlund, Strategic director & Partner i Advice. Han vil holde et høyaktuelt innlegg som har fått navnet «Bidra eller dø». Glem grandiose purpose statements og vakre filmatiske fortellinger i preroll-formater. Fremtiden tilhører de merkevarene som betyr noe, opptrer offensivt og virkelig bidrar til å løse verdens store utfordringer. De vil vinne fordi de tilbyr kundene en mulighet til å handle aktivt og oppnå trygghet i en hyperkompleks virkelighet, er et av poengene Espen vil snakke om på Merkevaredagen.

Raskt akselererende kriser som klima-, natur- og ressurskrisen vil i årene som kommer føre til en radikal endring av virksomheters rolle, forretningsmodeller og produkter. Vi må derfor som markedsførere og merkevarebyggere endre forbrukernes preferanser og atferd i et tempo som aldri har vært sett før. Og det må vi gjøre i en virkelighet hvor det blir dyrere og vanskeligere å nå forbrukere med tradisjonell markedskommunikasjon enn noen gang før. Hør Espen Højlunds syn på hva slags virkelighet vi går inn i og hans bud på hvordan vi bør bygge relasjoner mellom merkevarer, produkter, forbrukere og samfunn.

Espen har jobbet med strategisk merkevarebygging i det danske reklame- og digitalbyråer Advice de siste 20 årene. Han yter rådgivning til store danske og nordiske selskaper om strategisk merkevarebygging, ut fra en overbevisning om at fremtidens vinnende merkevarer er bygget på både å levere sterk direkte verdi til sluttbrukere og ved å levere bredere verdi til samfunnet – ikke bare med deres produkter og tjenester, men også direkte med deres kommunikasjon.

Ørnulf og Espen er bare to av foredragsholderne du møter 16. mars, se hele programmet for Merkevaredagen 2023 her!

Det er allerede mange påmeldte til denne dagen og vi har vært utsolgt hvert år de siste årene, så det er lurt å sikre seg sin billett allerede nå til early bird-pris!

Les mer og meld deg på Merkevaredagen 2023 her!

Vil du lære mer?

8. februar arrangerer vi en masterclass i branded interactions med den tyske merkevaredesigneren Marco Spies på Grand Hotel. Les mer om denne masterclassen her!

22. mars arrangerer vi et kurs om hvordan du bygger verdifulle merkevarer hvor du får praktiske kunnskaper fra tre bransjeveteraner. Les mer om dette kurset her!

Meld deg på "Merkevaredagen" 16. mars og "Masterclass: Branded Interactions" 8. februar ELLER "Kurs: Slik bygger du verdifulle merkevarer" 22. mars for 9.000,- til sammen! Ta kontakt med event@kampanje.com for påmelding til rabattert pris.