Mange bedrifter vurderer nye plattformer, design og tjenester for å forbedre nettbutikken eller øke salget. Hva er vårt råd? Fokuser på å perfeksjonere det du allerede har. Kontinuerlige forbedringer gjør nettbutikken bedre bit for bit, kjent som konverteringsoptimalisering - CRO (Conversion Rate Optimization) på fagspråket.

Enkelt sagt handler det om å motivere brukerne til å handle – enten det betyr et kjøp, en henvendelse eller medlemskap i kundeklubben. Konverteringsraten er nøkkelen til nettbasert suksess; den påvirker direkte evnen til å omdanne besøkende til kunder eller til å minimere kundefrafall (churn).

- Effektiv CRO øker sannsynligheten for at besøkende utfører ønskede handlinger. Med skiftende brukeratferd, teknologi og trender, er det kritisk at bedrifter tilpasser seg for å holde seg konkurransedyktige, sier Neil McKay, direktør for optimalisering hos Columbus.

McKay, med årelang erfaring i å forbedre kundereiser for globale merkevarer, påpeker at CRO er mer enn bare A/B-testing.

- Å eksperimentere med ulike deler av nettstedet ditt er et viktig verktøy, men det bør kun være en del av din CRO-strategi. Brukertesting, tilbakemeldinger fra kundeservice og dataanalyse er like essensielle, forklarer McKay.

Her er våre beste tips for en vellykket CRO-strategi:

Forstå kundene dine

For å forme de beste kundeopplevelsene må du kjenne kundene dine. Start med kundepersonas – fiktive representasjoner av ideelle kunder. De gir innsikt i behov, atferd og utfordringer. Inkluder demografi, atferdstrekk, interesser og mål. Gjør dybdeintervjuer med kunder og ansatte i kundekontakt for å bekrefte antakelsene dine. Dyp kunnskap om kundeopplevelser gjør det mulig å kartlegge kundereisen og forbedre smertepunkter.

Etablere tverrfaglige team

Tverrfaglige og selvstyrte team som arbeider mot felles mål er effektive og fremmer suksess i CRO-initiativer. Et standard team inkluderer en prosjektleder, en UX-designer, en webanalytiker og en front-end-utvikler. Med de riktige verktøyene kan de designe, teste og analysere hypoteser, og bestemme hvilke endringer som skal implementeres.

Velg de riktige verktøyene

Din bedrift trenger riktig verktøy for CRO-suksess. Analyseverktøy som Google Analytics er essensielt for å analysere data, utføre traktanalyser og identifisere drop-off-punkter. Tjenester som Hotjar gir en dypere analyse av brukeratferd. For A/B-testing finnes flere alternativer, som Optimizely. Vi i Columbus har også erfart at maskinlæring og AI kan øke suksessraten for eksperimenter betydelig, fra 25% til over 40%.

Analyser, eksperimenter, feil og lær!

Å ha en kultur for testing og læring fra feil er utfordrende, men lønner seg gjennom økt salg, større ordrevolum og mindre churn. Bedre kundeopplevelser fører til mer tilfredse kunder.

I en digital verden som utvikler seg raskt, er CRO en nøkkelstrategi for suksess. Det å ha en kultur for å prøve, feile og teste, er ikke noe som kan innføres over natten.

Vår erfaring er at konverteringsoptimalisering raskt betales tilbake via økt salg, økt volum per ordre og mindre churn. Rett og slett bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder.

I en verden der digitale landskap stadig utvikler seg i rekordfart er konverteringsoptimaliserng en nøkkelstrategi for bedrifter som ønsker å lykkes.  Ved å fokusere på brukeropplevelse, dataanalyse og kontinuerlig forbedring, kan CRO gi betydelige fordeler. Det vil hjelpe deg med å øke konverteringsraten, forbedre brukeropplevelsen og gi verdifull innsikt for informerte beslutninger. Ved å omfavne CRO som en strategisk alliert, kan du skape nettbutikker og apper som ikke bare tiltrekker seg besøkende, men som konverterer dem til trofaste kunder.

Les mer om CRO og få tips til hvordan du kan lykkes her!