Hvorfor bærekraft betyr lojalitet

Dagens forbrukere, spesielt yngre generasjoner, forventer at merkene de handler fra tar ansvar for miljøet. En studie fra Kantar Media for Voyado viser at 61% av svenske forbrukere mener bærekraft er viktig når de handler, og 55% er villige til å betale mer for bærekraftige alternativer. Bedrifter som virkelig satser på bærekraft kan vinne kundelojalitet. Lojale kunder kjøper mer, kommer tilbake oftere og anbefaler merket til andre. For å beholde disse verdifulle kundene må bærekraft integreres i kjerneverdiene og forretningsmodellene, uten å ty til "greenwashing".

Hvordan hjelpe kundene å handle bærekraftig

Selv om mange ønsker å handle bærekraftig, møter de utfordringer som kan hindre dem. Retailere kan hjelpe ved å:

Gjøre bærekraftig shopping enklere: Tydelig merking og kategorisering av bærekraftige produkter i både nettbutikker og fysiske butikker gjør det lettere for kundene å finne miljøvennlige valg.

Utdanne kundene: Tilby ressurser som forklarer hva bærekraftige produkter er og deres positive innvirkning. Dette inkluderer informasjon om produktenes livssyklus, produksjonsmetoder og resirkulering.

Belønne bærekraftig adferd: Lojalitetsprogrammer som belønner bærekraftige kjøp eller adferd, som å reparere produkter, kan oppmuntre til miljøvennlige vaner. Ekstra lojalitetspoeng eller rabatter kan gis for bærekraftige leveringsvalg eller retur for resirkulering.

Tilby reparasjon og vedlikehold: Rimelige reparasjonstjenester kan hjelpe kundene med å forlenge levetiden til produktene sine, noe som både sparer penger og reduserer miljøbelastningen.

La deg inspirere av disse:

Flere retailere har tatt store steg for å integrere bærekraft. Nudie Jeans tilbyr gratis livstidsreparasjoner, Polarn O. Pyret gir omfattende informasjon om bærekraftsertifikater, og Patagonia har bygget en sterk merkevare med fokus på bærekraft og etisk produksjon. Disse initiativene bygger sterkere forbindelser med kundene.

Økonomisk og miljømessig gevinst

Bærekraftige praksiser kan også gi økonomiske fordeler. En studie fra NYU Stern viser at bærekraftige produkter sto for 50% av veksten i forbrukervarer fra 2013 til 2018. Dette viser at det er et økende marked for bærekraftige produkter, og at forbrukerne er villige til å betale mer for miljøvennlige alternativer.

Gjør det enkelt å ta gode valg

Retailere må tilpasse seg for å møte forbrukernes forventninger om bærekraft. Ekte, transparente og effektive bærekraftstiltak kan bidra til en bedre verden og bygge lojalitet og tillit hos kundene. Ved å gjøre det enkelt for kundene å gjøre gode valg og belønne dem for miljøvennlige initiativer, kan retailere lede an i utviklingen mot en mer bærekraftig fremtid.

Ønsker du å lære mer om hvordan bærekraft kan føre til økt lojalitet? Kom på vårt frokostseminar den 17. september! Meld deg på her!