Tallenes tale er klar: Rekordmange reiser kollektivt. Totalt var det 387 millioner påstigninger i Oslo og Akershus i 2018. Dette er en økning på hele 16 millioner påstigninger i forhold til året før. 

Ruters ferske reisevaneundersøkelse (MIS) og passasjertall gir oss god innsikt i hvordan Oslo-befolkningens reisedøgn ser ut. Hvor ferdes folk? Hvilke aldersgrupper benytter seg mest av kollektivtilbudet? Hvor mange treffer du på de forskjellige stasjonene gjennom døgnet?

En interessant målgruppe 
Dette er bare noen av spørsmålene rapporten besvarer, og som gir verdifull innsikt i hvordan du kan treffe din målgruppe gjennom døgnet og uken.

– Reisevaneundersøkelsen bekrefter at annonsører treffer en svært attraktiv målgruppe gjennom kollektivtrafikken, sier Inge Aasen, daglig leder i Sporveien Media, som jobber med å skape inntekter fra trafikkreklame.  

Han er ikke veldig overrasket over at utendørsreklame er blant de mest effektive midlene når de unge skal nås.  

– Det er verdt å trekke fram at utendørsreklame er et godt valg når man skal bygge merkevarer. Hele 75 prosent av de kollektivreisende er mellom 15-49 år. Dette er en veldig interessant målgruppe kommersielt, som de siste årene har blitt vanskeligere å nå i enkelte kanaler. Og den gode utviklingen i kollektivtrafikken generelt er selvsagt positiv for annonsørene, sier Aasen.

Hvem er de reisende i løpet av uken?

  • 92% i aldersgruppen 15-19 år reiser kollektivt hver uke
  • 82% i aldersgruppen 20-29 år reiser kollektivt hver uke
  • 72% i aldersgruppen 30-39 år reiser kollektivt hver uke
  • 59% i aldersgruppen 40-49 år reiser kollektivt hver uke


Smarte annonsører kan med andre ord treffe 76 prosent av alle reisende mellom 15 til 49 år i kollektivtrafikken – svært mange av dem på premium-reklameflater på de store knutepunktene.

Målgruppene kan brytes ned på de ulike transportmidlene, og tilpasses de du ønsker å kommunisere med.

OOH + mobil = sant
Ifølge Nielsens siste rapport på «OOH online survey» driver utendørsreklame hele fire ganger mer trafikk til søk og sosiale medier enn TV, radio og print.

Med reklameflater på buss, trikk og t-bane har du med andre ord mulighet for å treffe de reisende i en modus hvor de har tid til å lese budskapet ditt og bli nysgjerrige på det du kommuniserer. 

3 kjappe om kollektivreisende i Oslo og Akershus

  • Det er 1 000 000 enkeltreiser i Oslo og Akershus hver dag. For deg som annonsør betyr det stor rekkevidde
  • De reisende bruker i snitt 3,2 kollektivtransportmidler i løpet av en dag. For deg som annonsør betyr det god frekvens
  • Andelen kvinner og menn som benytter seg av trikk, buss og t-bane er forholdsvis lik


På rett sted til rett tid 
Ser man på grafen over kollektivtransporten gjennom døgnet, blir det mer tydelig hvordan et budskap kan tilpasses digitale flater på t-banen – både gjennom døgnet og uken. Clear Channels varelager Flex gir rom for alle budsjetter. 

Det gjør det enkelt å tilpasse budskapet til et bestemt sted, eller til en spesifikk ukedag eller tid på døgnet – for å nevne noen av mulighetene.

Passer budskapet ditt best i starten av uken? Eller når de reisende er på vei hjem for å handle til helgen? Med enkle grep kan budskapet tilpasses for å til enhver tid treffe folk i riktig modus. Legg for eksempel til hvordan Coca Cola fanget reisendes oppmerksomhet med sitt tidsbestemte budskap, knyttet til konseptet «kos deg i ukedagene».

Kravstore mottagere 
Flex gir mulighet for et always on-løp, der du som annonsør kan være synlig der du måtte ønske, når du måtte ønske og med hvilket budskap du måtte ønske.

 

Det gjelder imidlertid å være skjerpet. 

I rapporten «Unges holdning til utendørsreklame», utført av Opinion, fremkommer det nemlig at de unge (15 til 39 år) har høye forventninger til nettopp relevansen i budskapene. De er ikke nødvendigvis opptatt av at alt er digitalt, men stiller derimot store krav til at det du kommuniserer oppleves relevant for dem – enten om dette er på bussen, trikken eller på t-banen.

Det digitale i kombinasjon med våre tradisjonelle flater i bybildet, samt innsiden og utsiden av kollektivtransporten, gir deg et hav av kreative muligheter for å nå ut med ditt budskap og tilpasse det til hver enkelt flate.

Clear Channels premium-flater kan ikke ad-blockes eller swipes bort. De treffer forbrukeren i forkant av kjøpsøyeblikket og gir deg som reklamekjøper muligheten til å få din merkevare til å skinne. 

Markedsfører, kreatør eller reklamekjøper? Ikke gå glipp av Clear Channels nyhetsbrev, som du kan abonnere på her!