Til tross for at undersøkelser viser at nordmenn faktisk setter pris på utendørsreklame: Er det ingen hemmelighet at enkelte kampanjer treffer hardere og bedre enn andre.

Men hvorfor? Hva kjennetegner de som lykkes med effekt i utendørskanalen? Finnes det noen universell suksessoppskrift for reklamekjøpere, eller noen ting du for all del bør unngå? Hvordan får du mest bang for the buck?

Det er på tide å legge spekulasjonene til side og lytte til de som til syvende og sist avgjør det hele: Publikum selv.

Investerer i kunnskap
For to år siden startet Clear Channel et omfattende analysearbeid for evaluering av reklamekampanjer i utendørskanalen. 

Målsetningen var todelt. På den ene siden ønsket Clear Channel å sikre sine kunder mer konstruktive og ikke minst objektive tilbakemeldinger på deres kampanjer fra publikum.

Samtidig var det en klar målsetning om å bygge innsikt på tvers av alle kampanjer, for på den måten sikre at kundene får mest mulig lønnsomhet ut av sine investeringer.

– Vår klare ambisjon er at alle våre kunder skal få maksimal effekt ut av deres investeringer hos oss. Da sier det seg selv at vi må investere i kunnskap om hva som gjør at noen annonsører lykkes bedre enn andre med å oppnå god effekt fra utendørskanalen, sier Hans Petter Terning, Country Manager for Clear Channel.

Over 60 000 intervjuer 
Løsningen ble et samarbeid med Penetrace, et selskap som har spesialisert seg på måling av reklameeffekter. 

Til nå har de gjennomført over 130 kampanjetester for Clear Channel – og intervjuet mer enn 60 000 personer.  

Dette omfattende datamaterialet er nå analysert, og resultatene blir presentert på Clear Channels kundearrangement 26. september på Gamle Museet i Oslo sentrum. 

– Ikke bare én oppskrift 
Ansvarlig for analysen er Pål Børresen, produktdirektør i Penetrace, som også presenterer resultatene. 

– Som med all annen reklame finnes det mange ulike meninger om hva som fungerer og ikke fungerer i utendørskanalen. En ting er i hvert fall sikkert etter å ha studert dette datamaterialet, og det er at verdiskapningen i stor grad skjer innenfor firkantene, sier Børresen.  

Han legger til:

– God distribusjon er selvfølgelig viktig, men skal man lykkes, er det vel så viktig med noen kjøreregler for valg av kreativ løsning og presentasjon. Dette kommer vi tilbake til på Gamle Museet, men jeg kan allerede røpe at det ikke kun er én oppskrift som gjelder for alle. 

Nysgjerrig? Clear Channel legger frem funnene fra undersøkelsen torsdag 26. september på Gamle Museet, Dronningens gate 4. Vi serverer frokost fra kl. 08.00, presentasjonen starter kl. 08.30 og vi avslutter kl. 10.00. 

Meld deg på her!

Markedsfører, kreatør eller reklamekjøper? Ikke gå glipp av Clear Channels nyhetsbrev, som du kan abonnere på her!