Et effektivt retargeting-løp ble løftet til neste nivå med skreddersydd kommunikasjon ved bruk av beacon-teknologi.

Carat  har vært så heldige å få jobbe med én av Norges mest fremoverlente annonsører,  Dyreparken i Kristiansand,  i flere år. Dette gode samarbeidet har ført til mye nybrottsarbeid som har gitt gode resultater for Dyreparken. Dette gjelder spesielt arbeidet som er gjort med bruk av beaconsdata i betalt kommunikasjon.

Dyreparken har siden 2016 brukt  beaconsdata  for å skape bedre styrings- og beslutningsprosesser basert på blant annet bevegelsesdata. Denne teknologien er levert av fluxLoop, og Dyreparken er  en av fluxLoops mest avanserte kunder. De har  fluxLoops  lokasjonstjenester integrert i sin app for å gi sine gjester en optimal parkopplevelse og gjennomfører avansert analyse av kundereisene for å forbedre sitt produkt.  Parallelt har Carat jobbet med  retargeting  i lang tid som en del av en helhetlig medie- og kommunikasjonsstrategi. Sammen med fluxLoop ble Carat og Dyreparken enige om at tiden nå var moden for å ta skreddersydd kommunikasjon til et nytt nivå.

Carats viktigste oppgave hvert år (spesielt inn mot høysesong) er å sikre bestillinger på Dyreparkens nettsider. Carat jobbet med en hypotese om at vi kunne sikre langt mer kostnadseffektive konverteringer ved å bruke bevegelsesdata som utgangspunkt – nettopp fordi det treffer så ekstremt spisst mot de målgruppene vi ønsker å kommunisere med.

Det ble gjennomført tre konkrete aktiviteter gjennom året med flere ulike  beacons-målgrupper og salgskampanjer. Til aktivitetene hentet vi inn data fra både Dyreparken sine egne  beacons  for å treffe de som oppholdt seg i parken på ulike tidspunkter, og fra CAPA da filmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» gikk på kino.

En av disse aktivitetene var Kaptein Sabeltann «Ledighetskalender»

Den populære kveldsforestillingen om Kaptein Sabeltann spilles for et fullsatt amfi hvert år i Dyreparken, hver kveld i nesten hele juli. Ettersom vi ser en økende trend til at folk bestiller sin ferie tettere og tettere opptil avreisedato, noe som også påvirker billettsalget til denne forestillingen, kjører vi hvert år en kampanje for å få fortgang i billettsalget i juni-juli. For å sikre bedre effekt av denne kampanjen hadde vi nå endelig, ved hjelp av beaconsdata, mulighet til å være ekstremt tydelige og relevante i budskapene om hvilke forestillingsdager det fortsatt var ledige billetter til. Vi bygget to konkrete beacons-målgrupper:

  1. De som hadde vært eller er i Dyreparken samme dag (real-time data, oppdatert daglig)
  2. De som har besøkt Dyreparken siden april samme år (for å få en bredere målgruppe)


Vi kalte annonsene «Ledighetskalender», og budskapene ble endret jevnlig. Vi så umiddelbart strålende resultater, og vi brukte læringen i vår videre aktivering.

Denne typen av segmentering som ble benyttet finnes det ikke noe særlig dokumentasjon på fra tidligere, i tillegg til å være svært tidlig ute med å utnytte  beaconsdata  systematisk i betalt kommunikasjon, måtte vi derfor måle dette opp mot tidligere resultater på kjøp i sosiale medier  og fra det programmatiske annonseringsløpet. Målet var å oppnå minimum 20% reduksjon i CPA (kost per konvertering) sammenliknet med tilsvarende aktivitet i forrige sesong.

Resultatene strålte til Gull!
Kostnad per konvertering gikk ned med svimlende 88%. Det som i tillegg gjør det ekstra imponerende var at antallet konverteringer økte med hele 30%! Vi fikk altså mange flere konverteringer til en langt billigere penge.

På bakgrunn av dette vant Carat Gull sammen med Dyreparken i Singelkanal under INMAs årlige Performance-konferanse som gikk av stabelen 27. september. Det var gjevt å gå til topps i 2018 hvor det var rekordmange innsendte bidrag som jevnt over holdt et meget høyt nivå ifølge INMA.

Det viktigste gullet er derimot at det er hevet over enhver tvil at aktiv bruk av bevegelsesdata forbedrer relevansen og dermed effekten av betalt kommunikasjon for Dyreparken.

Hvis du lurer på noe mer angående dette, kan du gjerne ta kontakt med Magnus eller Helle.